Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ambasadorul Rusiei în Moldova: Felicitare cu prilejul Zilei Victoriei

© Sputnik / Miroslav RotariOleg Vasnețov
Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova
Abonare
Diplomatul rus a menționat că pentru Republica Moldova acest an este unul deosebit: cu 75 de ani în urmă teritoriul țării a fost eliberat de sub ocupația fascistă.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. La redacția Sputnik a fost expediat mesajul de felicitare din partea ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, cu prilejul Zilei Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Reproducem integral textul felicitării.

Президент РФ - Верховный главнокомандующий вооружёнными силами РФ Владимир Путин и президент Молдавии Игорь Додон (второй слева) на военном параде в ознаменование 72-й годовщины Победы в Великой Отечественной войне 1941–1945 годов на Красной площади в Москве. - Sputnik Moldova
În ajunul Zilei Victoriei, Igor Dodon i-a trimis un mesaj de felicitare lui Vladimir Putin

„Dragi veterani, stimați compatrioți!

Vă felicit cu apropiata mare sărbătoare – Ziua Victoriei!

Data de 9 mai 1945 este o dată sfântă pentru popoarele fostelor republici sovietice. După cum a menționat președintele Federației Ruse, V. V. Putin, această zi „întotdeauna a fost, este și va fi cea mai scumpă pentru fiecare familie, o sărbătoare a mândriei naționale, a memoriei eterne”. Cetățenii Rusiei și ai Moldovei sunt uniți prin respectul lor față de ostașii curajoși care au luptat cu „ciuma cafenie” și care au făurit Marea Victorie. Cu 74 de ani în urmă, străbunii noștri, luptând în front comun, au salvat omenirea de fascism. Nu vom uita niciodată cum părinții, bunicii și străbunicii noștri, înfruntând boli, lipsuri și pierderi, au luptat umăr la umăr la Moscova, Stalingrad, arcul de la Kursk, au apărat Leningradul, au apărat capurile de pod de pe Nistru, au muncit în spatele frontului. Năzuința comună pentru Victorie a unit pe veci popoarele noastre.

Acțiunea „Panglica Sf. Gheorghe” la Chișinău, 2019 - Sputnik Moldova
Societate
Panglica „Sf. Gheorghe” și „Valsul Victoriei” în centrul Capitalei - Foto, Video

Pentru Republica Moldova, acest an este deosebit: cu 75 de ani în urmă pământul moldav a fost eliberat de sub ocupația fascistă. Vor urma numeroase acțiuni comemorative care vor culmina cu marșul „Regimentul nemuritor”, cu portretele celor care au făurit Marea Victorie. Păstrarea cu sfințenie a amintirii despre eroismul anilor de război este o datorie sfântă a noastră în numele adevărului istoric și în perspectiva viitorului pașnic al urmașilor.

Stimați veterani! Recunoștința noastră față de Dumneavoastră este nemărginită. Ne-ați dat un exemplu de adevărată noblețe, măreție a spiritului uman și patriotism adevărat. Vă doresc din tot sufletul, Dumneavoastră și familiilor Dumneavoastră, multă sănătate, bunăstare și o viață lungă!”

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0