Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasada Rusiei a comentat interzicerea intrării lui Malkevici în Moldova

© Sputnik / Родион ПрокаПосольство России в Молдове
Посольство России в Молдове - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Misiunea diplomatică a menţionat că acţiunile partenerilor moldoveni nu contribuie la sporirea fluxului de turişti din Federaţia Rusă şi armonizarea relaţiilor bilaterale.

CHIŞINĂU, 8 mai – Sputnik. Ambasada Rusiei şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu cazurile tot mai frecvente de interzicere a accesului unor cetăţeni ruşi în Republica Moldova, potrivit unui comentariu al reprezentanţei diplomatice, după ce președintelui comisiei pentru mass-media a Societății Civile a Federației Ruse, Alexandr Malkevici, nu i-a fost permisă intrarea în țara noastră.

Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Detalii: De ce i-a fost interzisă lui Alexandr Malkevici intrarea în Republica Moldova

Incidentul a avut loc miercuri. Poliţia de frontieră a declarat pentru Sputnik că motivul este că Malkevi nu a îndeplinit condițiile pentru a avea permisiunea de trece frontiera de stat - el nu a putut să justifice scopul vizitei în țara noastră. La rândul său, Alexandr Malkevici a declarat pentru Sputnik Moldova că a zburat spre Moldova pentru o minivacanță. Acesta a fost trimis înapoi cu cursa Chişinău-Moscova.

„Ambasada Federaţiei Ruse este extrem de îngrijorată în legătură cu cazurile tot mai frecvente de interzicere a intrării unor cetăţeni ruşi în Republica Moldova”, menţionează reprezentanţa diplomatică în comunicat.

Ambasada FR subliniază că Malkevici, un cunoscut jurnalist, președintelui comisiei pentru mass-media a Societății Civile a Federației Ruse, a zburat la Chişinău pentru o scurtă vacanţă.

„Împărtăşind fără rezerve opinia că Moldova are un potenţial turistic important şi este o destinaţie atractivă pentru cetăţenii ruşi care vor să călătorească, constatăm că aceste acţiuni ale partenerilor moldoveni nu contribuie deloc la sporirea fluxului de turişti din ţara noastră şi, cu atât mai mult, la armonizarea relaţiilor bilaterale”, conchide Ambasada.

Anterior, autoritățile moldovenești au împiedicat în mod repetat intrarea jurnaliștilor ruși în țară.În special, Chișinăul a refuzat intrarea la un grup mare de jurnaliști ruși, inclusiv corespondentul RIA Novosti, Timur Hursandov, reprezentanți ai NTV, REN TV, Life News și alte mass-media. 

La sfârșitul lunii iulie 2018, un grup de artiști ruși care ar fi trebuit să participe la evenimentele dedicate celei de-a „25-a aniversări a operațiunii de menținere a păcii în Transnistria” nu a fost lăsat să intre în Moldova.

Fluxul de știri
0