Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Papa avertizează: „iarna demografică” în Europa - „cortina de gheaţă”

© REUTERS / Tony GentilePapa Francesco ha chiesto ai clochard "Pregate per me. Ho bisogno della preghiera di persone come voi".
Papa Francesco ha chiesto ai clochard Pregate per me. Ho bisogno della preghiera di persone come voi.  - Sputnik Moldova
Abonare
Papa Francis a transmis un avertisment dur cu privire la viitorul Europei, deplângând ratele tot mai scăzute ale natalității și situaţia cauzată de emigrare, care au determinat căderea unei „cortine de gheață” între statele bogate și cele sărace ale continentului.

BUCUREŞTI, 7 mai, Sputnik, Doina Crainic. Vorbind în timpul unei vizite efectuate duminică în Bulgaria, Francis a făcut aluzie la faimoasa expresie „cortina de fier” rostită de Winston Churchill, evidenţiind problemele pe care le-a creat inegalitatea în ceea ce priveşte distribuirea bogăţiei în Europa.

Marș pentru viață desfășurat pe 25 martie 2017 în zeci de orașe din România și Moldova - Sputnik Moldova
Societate
Sociolog român, despre cele mai grave 4 probleme ale României - detalii

„Bulgaria, ca multe alte țări din Europa, trebuie să facă faţă la ceea ce se poate numi o nouă iarnă: iarna demografică ce a coborât precum o cortină de gheață asupra unei mari părţi a Europei, consecință a diminuării încrederii în viitor”, a spus Papa într-un discurs rostit la palatul prezidențial din Sofia, relatează RT cu referire la Vatican News.

Pontiful a spus că scăderea natalității, la care se adaugă emigrarea intensă, a dus la „abandonarea” multor sate și orașe din țările europene mai sărace. El a adăugat că Bulgaria se confruntă cu un aflux de imigranţi care încearcă să-i treacă granițele fugind „din calea războaielor, de conflicte sau de sărăcie, în încercarea de a ajunge în cele mai bogate zone ale Europei”.

De asemenea, Papa a îndemnat Bulgaria „să se străduiască să creeze condiții prin care să-i determine pe tineri să-și investească energiile și să-și planifice viitorul, ca indivizi și familii, știind că în patria lor pot duce o viață demnă”.

Fluxul de știri
0