Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo: Astăzi plouă în toată țara – Iată când vine vremea bună

© Sputnik / Дмитрий Паршин / Accesați arhiva multimediaДождь в Москве
Дождь в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru astăzi, meteorologii au anunțat ploi în toate regiunile țării, vremea ploioasă se va menține și pe parcursul zilei de mâine, deși ploile vor scădea din intensitate. Dar în partea a doua a săptămânii scăpăm de vremea răcoroasă.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik, S.P. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pe pagina sa de Facebook că astăzi vom avea ploi în toate cele trei regiuni ale țării: Nord, Centru și Sud. Și mâine va ploua, adevărat cu o intensitate mai mică, în nordul și centrul țării, dar nu și în sudul Republicii Moldova.

 Tornadă - Sputnik Moldova
O nouă tornadă în România? Avertismentul americanilor - detalii

Astăzi temperaturile aerului vor atinge maxime de +10..+13 grade Celsius în nordul țării, +11..+14 grade Celsius în centrul țării și +12..+15 grade Celsius în raioanele de sud.

În noaptea de marți spre miercuri, minimele aerului vor varia între +4..+7 grade Celsius în nordul țării, +5..+8 grade Celsius în centru și +6..+9 în sud.

Ziua maximele vor atinge valorile de +12..+15 grade Celsius în raioanele de nord, +13..+16 grade Celsius în cele de centru și +14..+17 grade Celsius în cele de sud.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de Stat Meteo 7 mai 2019
Prognoza meteo: Astăzi plouă în toată țara – Iată când vine vremea bună   - Sputnik Moldova
Meteo 7 mai 2019

Joi și vineri vom avea temperaturi mai ridicate cu câteva grade. Mai exact, aerul va atinge maxime de 20 de grade, iar sâmbătă și duminică va fi chiar cald, mercurul în termometre va ajunge la gradația de +25 de grade Celsius.  

Este interesant să precizăm că, potrivit cercetărilor meteorologice efectuate de-a lungul anilor, mai exact din 1886 până în prezent, cea mai înaltă temperatură a fost înregistrată în Chișinău, în ziua de 7 mai în anul 1966. Atunci mercurul în termometre a ajuns la gradația +29,1 grade Celsius. Minima a fost însă înregistrată în 1915 când s-au înregistrat doar +0,1 grade Celsius.

Fluxul de știri
0