Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Petele albe din sectorul zootehnic: autorităţile caută soluţii

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaVite mari cornute, veterinărie
Vite mari cornute, veterinărie - Sputnik Moldova
Abonare
Autorităţile de resort intenţionează să-i ajute pe crescătorii de animale, dar şi pe antreprenorii din domeniul abatorizării şi comerţului cu produse animaliere din Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 25 apr – Sputnik. Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) intenţionează să se implice în soluţionarea problemelor pe care le întâmpină antreprenorii din domeniul creşterii animalelor, procesării, distribuţiei şi exportului cărnii.

Russia Bans Meat Imports From Montenegro Over Re-export From EU: Watchdog - Sputnik Moldova
România: carne veche de 40 de ani pe tejghea în magazine

Într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare se spune că vineri conducerea acestei instituţii a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai unităţilor de abatorizare şi cu unii exportatori de carne de bovină şi ovină şi de animale vii din specia bovine /ovine.

Şedinţa a fost dedicată abordării problemelor cu care se confruntă mediul de afaceri din acest sector.

Este vorba, în particular, despre interacţiunea dintre fermier şi agenţi economici care colectează animale, identificarea şi trasabilitatea, managementul deşeurilor etc.

MAIA precizează că la ora actuală în Republica Moldova lipsesc unităţile de procesare a deşeurilor din sectorul de prelucrare a produselor animale.

Concluzia la care au ajuns participanţii la discuţie s-a rezumat la necesitatea organizării unei şedinţe lărgite cu invitarea reprezentanţilor unor instituţii de resort şi a reprezentaţilor mediului de afaceri – producători şi procesatori de producţie zootehnică şi asociaţilor de profil.

 

Fluxul de știri
0