Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aveți grijă ce faceți în casă după 18:00 – v-ați putea pomeni cu amenzi și poliția la ușă

© Sputnik / Miroslav Rotariдом
дом - Sputnik Moldova
Abonare
Proprietarii apartamentelor și caselor de locuit vor fi amendați cu până la 4,5 mii de lei, în cazul în care vor deranja liniștea vecinilor în intervalul orelor 18.00 – 08.00.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Odată cu încălzirea vremii, în Moldova, începe sezonul reparațiilor. Dacă până nu demult cei care făceau renovări în casă sau apartament puteau să deranjeze cu zgomotul provocat de reparație practic cât voiau, de la sfârșitul anului trecut legislația Republicii Moldova la acest capitol s-a înăsprit.  

bani - Sputnik Moldova
Societate
De astăzi, unii cetățeni riscă amenzi de până la 1000 de lei

Proprietarii apartamentelor și caselor de locuit vor fi amendați cu până la 4,5 mii de lei, în cazul în care vor deranja liniștea vecinilor în intervalul orelor 18.00 – 08.00. Noile reguli și amenzi au intrat în vigoare din data de 9 decembrie 2018.

Potrivit modificărilor efectuate la Codul Contravențional al Republicii Moldova, în cazul tulburării liniștii publice cu zgomotul de la lucrările de reparație în intervalul orelor 18.00 – 08.00, vor fi aplicate amenzi pentru persoanele fizice de la 12 la 30 de unităţi convenţionale, adică de la 600 de lei până la 1,5 mii de lei.

Persoanele juridice vor fi sancționate de la 60 la 90 unități contravenționale sau de la 3 mii de lei până la 4,5 mii de lei.

Dacă veți bate un cui în perete după ora 18:00, veți fi amendat>>>

Codul Contravențional prevedea până la 9 decembrie 2018 sancțiuni doar pentru tulburarea liniștii în timpul nopții, de la ora 22.00 până la ora 07.00, inclusiv prin cântare cu voce ridicată, semnalizare acustică, folosire cu intensitate auditivă a aparatajului audiovizual în locuinţe sau în locuri publice, alte acţiuni similare.

Fluxul de știri
0