Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov, despre o eventuală intervenție militară a SUA în Venezuela

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова
Пресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia va crea în cadrul ONU un grup de state care va contracara planurile SUA de declanșare a unei operațiuni militare în Venezuela.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Rusia va crea un grup al statelor care își va propune să contracareze planurile unei intervenții militare a SUA în Venezuela, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

John Bolton - Sputnik Moldova
SUA: John Bolton vrea să-l convingă pe Donald Trump să trimită armata în Venezuela

"Un astfel de grup se formează în cadru ONU și sper că va beneficia de o susținere serioasă în organizație pentru că este vorba de un lucru foarte simplu, ar fi complicată distorsionarea acestui subiect, cel al apărării normelor fundamentale și a principiilor dreptului internațional, prevăzute de Carta ONU", a subliniat oficialul rus.

Lavrov a menționat că pozițiile Moscovei și Washingtonului în privința crizei din statul latinoamerican sunt incompatibile, însă Rusia este gata de dialog.

De asemenea, șeful diplomației ruse a relatat că în timpul discuției telefonice cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a îndemnat Washingtonul să nu revină la doctrina Monroe.

Fluxul de știri
0