Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov, despre o eventuală intervenție militară a SUA în Venezuela

© Sputnik / Владимир Астапкович / Trecere la banca de fotografiiПресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова
Пресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Rusia va crea în cadrul ONU un grup de state care va contracara planurile SUA de declanșare a unei operațiuni militare în Venezuela.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Rusia va crea un grup al statelor care își va propune să contracareze planurile unei intervenții militare a SUA în Venezuela, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

John Bolton - Sputnik Moldova
SUA: John Bolton vrea să-l convingă pe Donald Trump să trimită armata în Venezuela

"Un astfel de grup se formează în cadru ONU și sper că va beneficia de o susținere serioasă în organizație pentru că este vorba de un lucru foarte simplu, ar fi complicată distorsionarea acestui subiect, cel al apărării normelor fundamentale și a principiilor dreptului internațional, prevăzute de Carta ONU", a subliniat oficialul rus.

Lavrov a menționat că pozițiile Moscovei și Washingtonului în privința crizei din statul latinoamerican sunt incompatibile, însă Rusia este gata de dialog.

De asemenea, șeful diplomației ruse a relatat că în timpul discuției telefonice cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a îndemnat Washingtonul să nu revină la doctrina Monroe.

Fluxul de știri
0