Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA: John Bolton vrea să-l convingă pe Donald Trump să trimită armata în Venezuela

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele SUA, Donald Trump, dă dovadă de ezitare atunci când este vorba de declanșarea unei operațiuni militare în Venezuela, în ciuda faptului că John Bolton, consilierul său pentru securitatea națională, încearcă să promoveze ideea unei politici agresive față de Caracas.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Donald Trump nu dă dovadă de o fermitate în chestiunea declanșării unei operațiuni militare în Venezuela, chiar dacă consilierul lui pentru securitate națională, John Bolton, insistă pe o politică agresivă în această țară, anunță ziarul Washington Post.

Nicolas Maduro - Sputnik Moldova
Venezuela: răspândirea de ştiri false – Maduro şi Rusia resping afirmaţiile lui Pompeo

Foști și actuali consilieri ai liderului american, citați de publicație, afirmă că Trump nu manifestă o atitudine suficient de fermă în problema intervenției militare în Venezuela. Potrivit surselor ziarului, președintele SUA spunea uneori că “Bolton vrea să-l atragă în războaie”. Doi consilieri au declarat, de asemenea, că atunci când vine vorba de Venezuela, Trump schimbă subiectul, vorbind despre evenimentele politice din Florida sau despre clubul său de golf. Ambii au menționat că e puțin probabil ca președintele să accepte desfășurarea în Venezuela a unor “acțiuni militare de lungă durată”.

Cu toate acestea, potrivit surselor ziarului, Trump i-a oferit lui Bolton mai multe atribuții în ceea ce privește Venezuela. În același timp, Bolton, care îndeamnă la promovarea unei politici mult mai agresive față de Caracas, a reușit să provoace nemulțumiri atât la Casa Albă, cât și în afara ei. În special, consilierii lui au întrerupt de mai multe ori briefingul organizat la Casa Albă pe subiectul Venezuelei, cerând discutarea variantelor militare, fapt care a provocat iritarea generalului Forțelor Aeriene ale SUA Paul J. Selva.

Marți, opoziția a încercat să organizeze o lovitură de stat în Venezuela. Juan Guaido, care s-a autoproclamat șef al statului, și susținătorii lui, s-au adunat la Caracas în fața bazei militare “Carlota”. Autoritățile au anunțat că tentativa de lovitură de stat a eșuat. Președintele țării, Nicolas Maduro, a ordinar desfășurarea unei anchetei în legătură cu evenimentele de marți.

Fluxul de știri
0