Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unul dintre cei mai temuți procurori, numit în funcția de șef la Procuratura Anticorupție

© Sputnik / Мирослав РотарьНЦБК CNA
НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul General, Eduard Harunjen, a semnat un ordin cu privire la numirea procurorului șef interimar la Procuratura Anticorupție, după ce Viorel Morari și-a dat demisia.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Interimatul funcției de procuror șef al Procuraturii Anticorupție va fi deținut de procurorul șef adjunct în această structură, Adriana Bețișor. Un ordin în acest sens a fost semnat de Procurorul General, Eduard Harunjen.

”Prin ordinul Procurorului General, Eduard Harunjen, până la suplinirea funcției prin concurs a funcției de procuror șef la Procuratura Anticorupție, interimatul funcției a fost dispus pentru executare procurorului șef adjunct, Adriana Bețișor”, au precizat pentru Sputnik Moldova responsabilii de la Procuratura Generală.

Bețișor a fost numită prin ordinul Procurorului General al Republicii Moldova, din 22 decembrie 2017, în funcția de adjunct al procurorului-șef în cadrul Procuraturii Anticorupție.

Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Societate
Viorel Morari și-a dat demisia din funcția de procuror șef al Procuraturii Anticorupție

Adriana Bețișor și-a început activitatea de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție în  iunie 2011. Aceasta a instrumentat mai multe dosare de rezonanță.

Procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a dat demisia din funcție. Cererea a fost depusă, săptămâna trecută, pe numele Procurorului General, Eduard Harunjen.

Morari a fost numit de Procurorul General în funcția de procuror șef la Anticorupție la sfârșitul lui aprilie 2016.

Adriana Bețișor, noul șef adjunct la Procuratura Anticorupție>>>

Procurorul șef Anticorupție este numit în funcție în baza unui concurs inițiat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). Ulterior, candidatura aleasă este propusă spre numire în funcție Procurorului General.

Mandatul procurorului-şef al Procuraturii Anticorupţie este de cinci ani.

Fluxul de știri
0