Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce cred moldovenii despre Fisc şi calitatea serviciilor acordate de instituţie

Abonare
Cât de amabili sunt angajaţii Fiscului şi cât de înalt este nivelul serviciilor acordate de aceştia – iată ce crede moldovenii.

CHIŞINĂU, 3 mai – Sputnik. Pe parcursul anului 2018 a fost realizat un Sondaj independent, la nivel național, care şi-a propus să releve cât de satisfăcuţi sunt contribuabilii de activitatea Serviciului Fiscal de Stat şi calitatea serviciilor acordate de instituţie. Studiul a fost realizat de către S.C. Magenta Consulting S.R.L.

„Obiectivul studiului a fost de a determina percepția cu privire la performanța Serviciului Fiscal de Stat în prestarea serviciilor-cheie la un nivel înalt de calitate, eficiență și transparență”, anunţă SFS într-un comunicat.

Astfel, potrivit studiului, circa 69% dintre persoanele fizice intervievate și 76% dintre persoanele juridice sunt satisfăcute de serviciile oferite de către Serviciul Fiscal de Stat.

дом - Sputnik Moldova
Societate
Nimeni nu va fi iertat: Mii de proprietari de locuințe au fost obligați să facă asta

Totodată, 63% persoane fizice și 82% persoane juridice intervievate au afirmat că Serviciul Fiscal de Stat prestează serviciile operativ, iar conform opiniei a 73% persoane fizice și 87% persoane juridice, angajații Serviciului Fiscal de Stat, cu care au interacționat, au fost amabili și au manifestat dorința de a-i ajuta.

De asemenea, 71% persoane fizice și 80% persoane juridice susțin că Serviciul Fiscal de Stat oferă servicii diverse (creează condiții) pentru ca contribuabilii să respecte legislația fiscală în mod benevol.

Totodată, printre dificultățile întâmpinate de respondenți au fost menţionate cele corelate cu depunerea on-line a declarațiilor. Astfel, circa 35% dintre persoanele juridice au menționat că acestea se încarcă greu sau în unele cazuri nu se încarcă deloc, în special în ziua când este termenul limită de prezentare.

Sursa precizează că sondajul a fost realizat în contextul implementării Proiectului de modernizare a administrării fiscale având scopul de a ajuta Serviciul Fiscal de Stat să reducă povara suportată de contribuabili, să îmbunătățească conformarea fiscală și să sporească încrederea populației în profesionalismul și integritatea angajaților instituției.

În cadrul sondajului au fost chestionaţi 1026de  respondenți persoane fizice și 549 de respondenți persoane juridice care au interacționat cu Serviciul Fiscal de Stat.

Fluxul de știri
0