Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Asasinat la comandă la Cantemir: Împușcat de șapte ori în propria curte – Video

© Sputnik / Олег Ласточкин / Accesați arhiva multimediaРевольвер "Смит-Вессон"
Револьвер Смит-Вессон - Sputnik Moldova
Abonare
Ca într-un film gen thriller: a pus la cale asasinarea companionului său pentru ca să pună mâna pe banii și partea de afacere a acestuia.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik, S.P. Oamenii legii au stabilit cine sunt cei care au planificat și care au înfăptuit tentativa de omor asupra unui bărbat din localitatea Stoianovca, raionul Cantemir, car a avut loc în data de 21.11.2018.

Девушка - Sputnik Moldova
Societate
Sunt atât de tinere, dar iată ce business practică în Capitală – Video

Investigațiile au fost efectuate de Procuratura municipiului Chișinău, în comun cu ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave și Centrului de Analiză a Informațiilor a Inspectoratului Național de Investigații.

Oamenii legii au stabilit că victima, un bărbat de 43 ani, locuitor al localității Stoianovca, a inițiat afaceri în domeniul agriculturii împreună cu un alt bărbat de 38 ani, locuitor al aceleiași localități. Între cei doi au apărut mai multe divergențe legate de partajarea mijloacelor financiare și altor bunuri dobândite pe parcursul administrării afacerii.

Împușcat de șapte ori din revolver în propria curte

Золотовалютные резервы - Sputnik Moldova
Societate
De unde se iau averile de milioane ale polițiștilor – Cazul unui ofițer de investigație

Victima a fost amenințată de mai multe ori în mod direct și prin intermediul persoanelor terțe. Crima a avut loc însă în data de 21.11.2018. Victima a fost ademenit să iasă în stradă de către un bărbat necunoscut. Văzând însă că omul de afaceri refuză să iasă în stradă, necunoscutul a pătruns în ograda victimei și dintr-un revolver a efectuat șapte împușcături în direcția ei. Drept rezultat, omul de afaceri a fost rănit și a fost internat în stare gravă în spitalul raional Cantemir. El a supraviețuit doar grație intervenției chirurgicale.

Un asasinat la comandă

© Photo : Poliția Republicii MoldovaAsasinat la comandă la Cantemir: Împușcat de șapte ori în propria curte
Asasinat la comandă la Cantemir: Împușcat de șapte ori în propria curte – Video - Sputnik Moldova
Asasinat la comandă la Cantemir: Împușcat de șapte ori în propria curte

În urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că partenerul afacerii a apelat la un alt bărbat de 49 ani, care acum stă la pușcărie pentru comiterea unei infracțiuni similare, care la rândul său i-a făcut legătură cu un bărbat de 30 de ani, locuitor al municipiul Chișinău, cu care în continuare au planificat, organizat și comis infracțiunea.

Au intervenit luptătorii Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială “Fulger”

Tariăl Muluhov (Oniani), alias Taro - Sputnik Moldova
Societate
Taro, cel mai sângeros hoț în lege, la libertate astăzi: Toți rivalii lui sunt uciși

În data de 14.03.2019, ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave și Centrului de Analiză a Informațiilor al Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurori din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Principal, Secției Urmărire Penală a Direcției de Poliție mun. Chișinău, cu suportul angajaților Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială “Fulger” și Administrației Naționale a Penitenciarelor, au efectuat percheziții la domiciliile, unitățile de transport, dar și la locul de deținere a persoanelor bănuite. Ca rezultat, au fost depistate mai multe obiecte relevante pentru cauza penală, și anume: aparate de telefonie mobilă, o mască din material textil, înscrisuri de ciornă.

În contextul măsurilor întreprinse, a fost reținut bărbatul de 30 de ani, care asigura legătura între comanditar, bărbatul aflat în detenție și presupusul autor al tentativei de omor.

La moment, acțiunile de urmărire penală și măsuri speciale de investigații continuă în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii și stabilirii apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni. În privința celor 3 figuranți, cauza penală a fost expediată în instanța de judecată.

Fluxul de știri
0