Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Omul de afaceri Ilan Laufer, audiat de polițiști într-un dosar de răsunet

© Facebook / Ilan LauferIlan Laufer
Ilan Laufer - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul ministru dă declarații în legătură cu o suspiciune de evaziune fiscală și complicitate la gestiune frauduloasă - suma vehiculată se ridică la milioane de euro.

BUCUREȘTI, 2 mai - Sputnik, Evan Răutu. Unul dintre cei mai apreciați oameni de afaceri și demnitar în Executivul Tudose, Ilan Laufer, este audiat de polițiști.

Laufer este audiat în dosarul lui Carmen Adamescu, văduva celebrului miliardar mort în penitenciar.

Ilan Laufer - Sputnik Moldova
Ce face Ilan Laufer după plecarea de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri

Fostul ministru dă declarații în legătură cu o suspiciune de evaziune fiscală și complicitate la gestiune frauduloasă, au declarat surse judiciare pentru mass media.

Suma vehiculată se ridică la milioane de euro.

Ilan Laufer a ajutat-o pe Carmen Adamescu la gestionarea magazinului Unirea, el fiind și cel care a adus în România un important brand, care ocupa o suprafață importantă din celebrul magazin bucureștean.

Deocamdată nu s-a anunțat dacă va fi implicat ca suspect în dosar și ce măsuri s-ar lua împotriva sa.

Totodată, poliția a efectuat o percheziție la domiciliul lui Ilan Laufer.

Poliția a transmis un comunicat din care rezultă că este vorba de un dosar penal de delapidare, gestiune frauduloasă și  evaziune fiscală, cu prejudiciu de peste 90 de milioane de lei.

”Polițiștii efectuează cercetări într-un dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârşirii de către 4 persoane fizice, respectiv 5 persoane juridice a infracţiunilor de delapidare în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, gestiune frauduloasă în formă continuată, evaziune fiscală și spălare de bani”, se arată în comunicat.

Pasajul care se pare că s-ar referi la Ilan Laufer conține acuzații foarte grave – dar, repetăm, fără a-l nominaliza pe fostul ministru:

”Din cercetări a rezultat că, în perioada 2004 –2017, o persoană, profitând de funcţiile deţinute în cadrul unei societăți comerciale, respectiv de administrator, preşedinte al consiliului de administraţie şi director general, cu ajutorul unui membru al familiei, ar fi acţionat pentru delapidarea de importante sume de bani din conturile şi casieria firmei în modalitatea însuşirii pentru sine sau pentru terțe societăți, controlate de aceasta şi membrii familiei sale”.

În comunicat se menționează mai multe proceduri prin care banii au fost scoși din patrimoniul societății.

”Sumele de bani cu care a fost păgubită societatea au ajuns să fie încasate de 4 companii nerezidente, înregistrate în Cipru și Elveția, dar şi de societăţi din România, în baza unor facturi având ca obiect operaţiuni fictive de prestări de servicii”, se mai spune în comunicat.

De asemenea, se reclamă un prejudiciu cauzat bugetului de stat de 3.592.044 de lei. ”Prejudiciul total în cauză este de 90.684.632 de lei (19.088.688 de euro), până în prezent fiind instituite măsuri asigurătorii asupra unor imobile aparținând persoanelor fizice și juridice cercetate, respectiv asupra unor părți sociale și acțiuni deținute de aceștia”, se precizează.

Ilan Laufer s-a născut în Israel, în Rishon LeZion, a venit în România la începutul anilor 2000, când tatăl său s-a transferat cu serviciul la București. A dezvoltat diverse afaceri de import-export în România și Moldova.

Fluxul de știri
0