Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Venezuela: răspândirea de ştiri false – Maduro şi Rusia resping afirmaţiile lui Pompeo

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Nicolas Maduro a respins afirmaţia secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, potrivit căruia președintele Venezuelei ar fi fost gata să evadeze în Cuba, dar că rușii l-au determinat să se răzgândească. Moscova a numit-o „ştire falsă”.

CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik. „Mike Pompeo a spus că eu, Maduro, aveam un avion pregătit, cu care să plec în Cuba, să fug, și că rușii m-au scos din avion și m-au oprit să părăsesc țara. Domnule Pompeo, vă rog, ce lipsă de seriozitate!”, a declarat Maduro, în timpul unui discurs adresat naţiunii, în care a anunţat anihilarea încercării de lovitură de stat, transmite corespondentul Sputnik la București, Doina Crainic. 

În toiul tulburărilor civile de marți, Pompeo a apărut la CNN, susținând că Maduro avea „un avion pregătit pe pista de decolare”, cu care urma să plece în Cuba, înainte ca „rușii să îl îndemne să rămână”.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Federația Rusă: Vladimir Putin este îngrijorat de declarațiile unor state despre Venezuela

Ministerul de Externe al Rusiei și cel al Venezuelei l-au criticat pe Pompeo pentru ceea ce au numit colportarea de „știri false”.

„[Colportarea] de ştiri false este o modalitate foarte tristă de a accepta faptul că lovitura de stat pe care ați susținut-o a eșuat (...) încă o dată. Diplomația trebuie restabilită în guvernul Statelor Unite”, a subliniat ministrul de Externe, Jorge Arreaza.

„Washingtonul a încercat să demoralizeze armata venezueleană, iar acum a vehiculat ştiri false ca parte a unui război informaţional”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, într-o declarație pentru CNN.

Într-o apariție la televiziunea națională, Maduro a declarat, marţi noaptea, că opoziția a încercat să impună un „guvern ilegitim” cu sprijinul Statelor Unite, dar a eşuat datorită loialității demonstrate de militari și de popor care au apărat ferm idealurile revoluţionare bolivariene.

Marți dimineața au izbucnit violenţe la Caracas după ce liderul opoziției susținut de SUA, Juan Guaido, flancat de câțiva zeci de bărbați în uniformă militară, a transmis un scurt apel video către armată, chemând-o să se revolte şi să-l înlăture pe Maduro de la putere.

Fluxul de știri
0