Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon către oponenții politici: Noi nu avem ce împărți, toți vrem pace și stabilitate

© Sputnik / Miroslav RotariУчастники первомайской демонстрации от партии Социалистов в Кишиневе
Участники первомайской демонстрации от партии Социалистов в Кишиневе  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, a participat astăzi la Marșul echității sociale, organizat de PSRM de Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii.

CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik. Cea mai mare bogăție a republicii noastre sunt oamenii – gospodari, harnici și pașnici. Sunt convins că Republica Moldova are viitor cu așa oameni. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a participat la Marșul echității sociale, organizat de 1 mai, de PSRM.

Первое заседание парламента 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Mai departe, președintele nu se implică în negocierile dintre partidele politice

”Din păcate, în ultimii ani oamenii pleacă din Moldova. Sarcina fiecărei guvernări, indiferent cu culoarea politică, este să facă calitatea vieții moldovenilor mai bună. Oamenii au nevoie de locuri de muncă, salarii, pensii, protecție socială, drumuri”, a declarat șeful statului.

Președintele și-a declarat regretul că invitația PSRM, cu cea mai mare fracțiune în Parlament, făcută în repetate rânduri Blocului politic ACUM  de a crea o coaliție de guvernare stabilă a fost umbrită de ambițiile celor de la PAS și DA.

”Din păcate, colegii de pe eșichierul de dreapta nu au ajuns încă la nivelul pregătirii politice ca al partenerilor lor din UE. Mai au o lună să se coacă. Poate vor conștientiza. Dar am dubii”, a declarat președintele, făcând referire la termenul limită, luna iunie, în care Parlamentul se mai poate întruni în ședință, forma coaliția de guvernare, alege conducerea Parlamentului și vota legi. În caz contrar, potrivit Constituției, acesta va fi dizolvat și vor fi anunțate alegeri parlamentare anticipate.  

”Noi nu avem ce împărți. Toți vrem pace și stabilitate. Îi îndemn pe toți să găsească forțe și să facă acest pas. Este timpul să încetăm războaiele geopolitice. Știți poziția mea. Fără dubii, Federația Rusă este partenerul nostru strategic, dar știți că promovez o politică externă echilibrată. Noi trebuie să avem relații bune cu toți, și cu Estul și cu Vestul, dar trebuie să pornim de la interesele naționale. Doar așa vom fi stimați și în țară, și peste hotare”, a spus Dodon.

La sfârșitul mitingului, organizat de PSRM, participanții au adoptat o rezoluție. Potrivit acesteea, în cazul în care nu sunt acceptate cerințele PSRM, singura soluție este organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Fluxul de știri
0