Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Catedrala Notre - Dame ar putea fi reconstruită chiar cu cenușa de la locul incendiului

© Sputnik / Доминик Бутен / Accesați arhiva multimediaCatedrala Notre - Dame, cuprinsă de flăcări.
Catedrala Notre - Dame, cuprinsă de flăcări.  - Sputnik Moldova
Abonare
O companie vrea să folosească cenuşa strânsă de la locul incendiului, pe care să o amestece cu un alt material, și să recontruiască catedrala Notre-Dame.

CHIȘINĂU, 30 april - Spitnik. Catedrala Notre-Dame, reconstruită din cenuşă asemenea păsării Phoenix. Este ideea unei firme din Olanda, care propune refacerea clădirii cu ajutorul tehnologiei 3D, scrie Digi24. 

Пожар в соборе Нотр-Дам-де-Пари в Приже, Франция - Sputnik Moldova
A fost dezvăluită originea incendiului care a mistuit parţial Catedrala Notre Dame

Compania respectivă vrea să folosească cenuşa strânsă de la locul incendiului, pe care să o amestece cu un alt material, calcar zdrobit.

Cu pudra obţinută, imprimanta 3D ar reface catedrala până la cele mai mici detalii. Marele avantaj este că această variantă e mai economică şi mai rapidă decât metodele tradiţionale, aşa că lucrările s-ar încheia în cel mult 5 ani.

Asta în timp ce varianta clasică, preferată de experţi, ar dura mult mai mult, din cauza materialelor necesare şi a sutelor de muncitori care trebuie instruiţi temeinic pentru o astfel de lucrare.

Fluxul de știri
0