A fost dezvăluită originea incendiului care a mistuit parţial Catedrala Notre Dame

© AFP 2024 / PATRICK ANIDJARПожар в соборе Нотр-Дам-де-Пари в Приже, Франция
Пожар в соборе Нотр-Дам-де-Пари в Приже, Франция - Sputnik Moldova
Abonare
După ce au analizat mai multe probe, anchetatorii au dezvăluit cum s-a declanşat incendiul care a distrus parţial Catedrala Notre Dame în data de 15 aprilie.

BUCUREŞTI, 21 apr – Sputnik, Doina Crainic. S-a descoperit că incendiul de la Notre Dame s-a declanşat la acoperișul catedralei, potrivit CNN, care citează o sursă a poliţiei. 

Пожар в соборе Парижской Богоматери - Sputnik Moldova
Teolog, despre incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris: Care este cauza pârjolului

În urma unei analize în care au fost incluse înregistrări video și fotografii făcute de localnici, anchetatorii au ajuns la concluzia că focul de la Notre Dame s-a produs la acoperiș, spre baza turlei, relatează Sputnik Internaţional.

De asemenea, anchetatorii mai au în vedere două cauze potențiale ale incendiului: o potențială defecţiune a senzorului sistemului de alarmă și lifturile construite pentru lucrători.

Un incendiu masiv a izbucnit luni seara la catedrala Notre Dame, care a dus la prăbușirea turlei şi a două treimi din acoperisul edificiului. Totuşi, pompierii au reușit să stingă incendiul până marți dimineață, salvând clădirea istorică și relicvele pe care le adăpostea.

Anterior, presa franceză relata că anchetatorii consideră că un scurt-circuit este cauza probabilă a incendiului care a devastat o parte din catedrala din Paris.

Fluxul de știri
0