Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fiți atenți: Aceasta este cea mai periculoasă stradă din Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariVirginia Mandalac
Virginia Mandalac - Sputnik Moldova
Abonare
Strada morții. Numai în 2018 pe această stradă s-au produs 69 de accidente rutiere în urma cărora au decedat șapte persoane, iar 83 au fost schilodite.
Fiți atenți. Aceasta este cea mai periculoasă stradă din Chișinău

Bulevardul Dacia este strada unde se produc cele mai multe accidente rutiere. Numai în 2018, aici au avut loc 69 de coleziuni, în urma cărora șapte persoane au decedat, iar 83 s-au ales cu diferite traumatisme.  

Pentru a micșora numărul de accidente care se produc pe această stradă, „Automobil Club din Moldova", împreună cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), va implementa un proiect de adaptare a trecerilor de pietoni la necesitățile participanților la trafic.

„Statistica ne-a arătat că strada Dacia este cea mai periculoasă din Chișinău. Noi, împreună cu suportul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și în parteneriat cu CDPD, am lansat un proiect prin care încercăm să transformăm trei intersecții de pe strada Dacia, itinerarul între Hristo Botive și Traian”, a declarant Virginia Mandalac, manager de proiecte din cadrul „Automobil Club din Moldova", în studioul Radio Sputnik Moldova.

Pentru amenajarea celor trei treceri de pietoni sunt 10 mii de euro. 8000 – donați de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, iar 2000 de euro de către mai multe ONG-uri.

Авария в Кишиневе дтп accident rutier - Sputnik Moldova
Societate
Accident teribil pe bulevardul Dacia: Trei mașini într-o violentă coliziune – Video

„Vom adapta aceste treceri de pietoni pentru mămicile cu cărucioare, pentru persoanele în etate și cele cu nevoi speciale, pentru că dacă e să mergem la fața locului, vedem cât sunt de periculoase. Încercăm să vedem ce putem face și cum putem schimba lucrurle. Vom vedea care sunt și recomandările experților. Cert este că suma pe care o avem este mult prea mică pentru a avea careva intervenții majore de infrastructură”, adaugă Virginia Mandalac.

Precizăm că, în 2018, în Chișinău s-au produs 1289 de accidente. În urma acestora au murit 53 de oameni.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0