Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Îi privește pe toți moldovenii: Iată ce riscați dacă nu faceți asta în timp de trei zile

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Cetăţenii moldoveni mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a ajunge la Fisc, în caz contrar ei riscă amenzi usturătoare.

CHIŞINĂU, 29 apr – Sputnik. Persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător au obligația de a depune Declarația cu privire la impozitul pe venit aferentă anului 2018 până la 2 maia curent.

În temeiul reformei fiscale, perioada fiscală a anului 2018 este divizată în două etape distincte, informează Serviciul Fiscal de Stat:

дом - Sputnik Moldova
Societate
Nimeni nu va fi iertat: Mii de proprietari de locuințe au fost obligați să facă asta

etapa I - de pe 1 ianuarie 2018 până pe 30 septembrie 2018
etapa II - de pe 1 octombrie 2018 până pe 31 decembrie 2018
Potrivit noii politici bugetar-fiscale, a fost instituit un impozit unic pe venit de 12% pentru persoanele fizice, fiind eliminate cele două praguri - de 7 și 18 procente.

Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit poate fi depusă de către contribuabili în format electronic, prin intermediul serviciului „Declarație electronică”.

Pe suport de hârtie, Declaraţia poate fi depusă la oricare subdiviziune a Serviciului Fiscal de Stat, indiferent de locul de domiciliu sau reședința contribuabilului, însă această posibilitate poate fi realizată doar la prezentarea Declaraţiei în termenul stabilit.

În cazul neachitării la timp a impozitului, acesta riscă amendă.

La sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai, subdiviziunile Serviciului Fiscal de Stat vor activa conform unui orar special:

  • 30 aprilie – de la 09.00 până la 17.00;
  • 1 mai – de la 09.00 până la 15.00;
  • 2 мai – de la 08.00 până la 19.00.
Fluxul de știri
0