Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin: Ruşii şi ucrainenii sunt un singur popor

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimedia Торжественный прием по случаю Дня народного единства
 Торжественный прием по случаю Дня народного единства  - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele rus Vladimir Putin este sigur că cetăţenia comună ar putea face popoarele rus şi ucrainean mult mai puternice.

CHIŞINĂU, 29 apr – Sputnik. Şi ruşii, şi ucrainenii ar avea doar de câştigat în cazul unei cetăţenii comune, consideră preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Totodată, liderul rus este convins că ruşii şi ucrainenii sunt un singur popor, fie şi cu anumite particularităţile, cu propria cultură şi limbă.

@Am spus în repetate rânduri că ucrainenii şi ruşii sunt popoare frăţeşti, ba chir mai mult decât atât. Eu chiar consider că este vorba de un singur popor… şi dacă vom avea o cetăţenie comună, vor avea ce câştigat din asta şi ruşii, şi ucrainenii”, le-a spus Putin jurnaliştilor după înmânarea medaliei „Erou al Muncii”, comunică RIA Novosti.

Российский паспорт - Sputnik Moldova
Rusia
Locuitorii din Donețk și Lugansk vor obține cetățenia rusă în regim simplificat

„Dacă ei vor acorda cetăţenie ruşilor, iar noi în Rusia le vom da cetăţenie ucrainenilor, atunci vom ajunge treptat la rezultatul scontat, despre care am spus deja. Adică vom avea cetăţenie comună”, a explicat şeful statului.

Preşedintele nou ales al Ucrainei, Vladimir Yelenski, a reacţionat anterior la decizia Rusiei de a le elibera cetăţenilor ucraineni paşapoarte în regim simplificat, calificând-o drept o încercare de a „ademeni cetăţenii Ucrainei cu paşaportul Federaţiei Ruse” şi a declarat că este puţin probabil ca acest lucru să fie dorit de prea mulţi ucraineni. El a mai declarat că Ucraina îi va apăra şi le va acorda azil şi cetăţenie ucraineană tuturor celor care „sunt gata să lupte pentru libertate”.

Anterior, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat decretul cu privire la simplificarea procedurii de acordare a cetățeniei ruse pentru locuitorii unor raioane din regiunile Donețk și Lugansk. Putin a explicat, referindu-se la decretul respectiv, că Rusia nu intenţionează să-i creeze probleme Kievului, doar că situaţia privind drepturile în Donbas depăşeşte orice limite.

Fluxul de știri
0