Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Locuitorii din Donețk și Lugansk vor obține cetățenia rusă în regim simplificat

© SputnikРоссийский паспорт
Российский паспорт - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a semnat decretul care le va permite cetățenilor din regiunile Donețk și Lugansk să obțină mai ușor pașaportul rusesc. Documentul a fost publicat pe site-ul kremlin.ru.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat astăzi decretul cu privire la simplificarea procedurii de acordare a cetățeniei ruse pentru locuitorii unor raioane din regiunile Donețk și Lugansk. Decretul este în vigoare din data publicării – 24 aprilie.

”Se stabilește că persoanele care locuiesc permanent pe teritoriul unor raioane din regiunile Donețk și Lugansk, Ucraina, au dreptul să solicite acordarea cetățeniei Federației Ruse în regim simplificat, în conformitate cu Legea federală despre cetățenia FR”, stipulează documentul.

Паспорт РФ  - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a explicat de ce Rusia simplifică procedura de acordare a cetățeniei

Anterior, Duma de Stat a Rusiei a adoptat Legea prin care președintelui țării i-a fost delegată împuternicirea de a stabili categoriile de cetățeni străini care au dreptul să obțină cetățenia rusă în regim simplificat.

Se menționează că acordarea unei asemenea prerogative președintelui va permite obținerea cetățeniei ruse în regim simplificat de către compatrioții care locuiesc în țări cu o situație complicată din punct de vedere socio-economic, unde au loc conflicte armate sau se schimbă regimul politic.

Fluxul de știri
0