Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertismentul dur al INP: Sunt vizați toți șoferii

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция  - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți șoferi inconștienți au urcat băuți la volan, în speranța că nu vor fi depistați de inspectorii de patrulare.

CHIȘINĂU, 29 apr – Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare avertizează că angajații instituției vor fi prezenți în număr mare pe drumurile din țară și în zilele de sărbătoare.

Șoferii totuși nu se învață minte. Astfel, chiar dacă peste 2000 de polițiști au fost  implicați în asigurarea ordinii publice în noaptea Învierii, conducătorii auto inconștienți și-au riscat propria viață și a celor din jur, urcând în stare de ebrietate la volan. În total, în ultimele 24 de ore, 31 de șoferi beți la volan au fost depistați în trafic.

Авария - Sputnik Moldova
Accidente
Accident teribil la Edineț: O tânără și-a pierdut viața chiar de Paște

Drept urmare, în timp de 48 de ore pe drumurile naționale au avut loc 16 accidente rutiere, în urma cărora două persoane au decedat iar altele 23 au avut de suferit diverse traumatisme. De aceste accidente s-au făcut vinovați șoferi în stare de ebrietate, care au condus cu viteză excesivă și fără permis de conducere.

Un grav accident de circulație a avut loc noaptea trecută în apropiere de localitatea Terebna raionul Edineț, fiind provocat de un șofer care a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice. O tânără de numai 24 de ani a murit pe loc.

În context, Inspectoratul Național de Patrulare atenționează că va intensifica patrularea pe întreg teritoriul țării. Vor fi organizate filtre și razii pentru a descuraja și preveni conducerea în stare de ebrietate la volan și deplasarea cu viteză excesivă, deoarece acestea sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere.

Totodată, INP subliniază că agenții de patrulare, oricât de mulți ar fi, nu pot să stea lângă fiecare conducător auto pentru a preveni șofatul în stare de ebrietate sau ca să le ia piciorul de pe accelerator. Prin urmare, viața noastă depinde de fiecare dintre noi și fiecare trebuie să conștientizeze la ce poate duce condusul în stare de ebrietate și viteza excesivă.

Fluxul de știri
0