Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Putin: Coreea de Nord are nevoie de „garanții de securitate” - Discuții cu SUA

© Sputnik / Aleksey Nikolskiy / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Coreea de Nord are nevoie de niște garanții de securitate și de păstrare a suveranității, iar rezultatele negocierilor cu Kim Jong-un vor fi aduse la cunoștința SUA și Chinei, a declarat Vladimir Putin la Vladivostok.

CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Coreea de Nord are nevoie de garanții de securitate și păstrare a suveranității pentru asigurarea unui proces de denuclearezare a Peninsulei Coreene, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Președintele Rusiei Vladimir Putin și Kim Jong-un la Vladivostok - Sputnik Moldova
Societate
Rafinament și simplitate: Ce bucate le-au fost servite la prânz lui Putin și Kim Jong-un

Joi, liderul rus s-a întâlnit la Vladivostok cu președintele Consiliului de Stat al Coreei de Nord, Kim Jung-un.

“Desigur, ce înseamnă denuclearizarea? E o dezarmare a Coreei de Nord. Desigur, am spus-o tot timpul și reiterez – despre acest lucru a vorbit și partea nord-coreeană: Republica Populară Democratică Coreea are nevoie de garanții de securitate, păstrarea suveranității. Ce garanții pot exista în afară de normele internaționale?”, a spus Putin.

Șeful statului rus nu a exclus că “pot fi examinate oportunitățile oferirii unor garanții internaționale, ceea ce va fi corect, însă acest lucru ține de sfera dreptului internațional”.

“Iată de ce nu vom inventa nimic nou. În ce măsură aceste garanții vor fi substanțiale, în ce măsură vor răspunde intereselor Republicii Populare Democratice Coreene, e prea devreme să vorbim acum”, a subliniat el.

Putin a mai anunțat că liderul Coreei de Nord a solicitat să fie informate SUA despre rezultatele negocierilor de la Vladivostok.

Vladimir Putin și Kim Jong Un - Sputnik Moldova
Rusia
Schimb de cadouri: Iată ce i-a dăruit Kim Jong Un lui Vladimir Putin - Video

“Poziția Rusiei este una întotdeauna deschisă, nu există niciun fel de conspirații. Mai mult decât atât, liderul Coreei de Nord ne-a rugat să informăm partea americană despre poziția lor, despre acele probleme care apar în legătură cu procesele care decurg pe Peninsula Coreeană și totul ce se întâmplă în jurul acestora. Nu există niciun fel de secrete”, a spus Putin.

Pe lângă SUA, Rusia intenționează să discute și cu conducerea Chinei despre rezultatele negocierilor lui Putin și Kim Jong-un.

“Desigur, voi discuta mâine la Beijing cu conducerea Chinei, însă la fel de deschis și sincer vor discuta această probleme și despre întâlnirea de azi cu autoritățile americane”, a spus Putin.

Fluxul de știri
0