Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Federația Rusă: Statele Unite ale Americii tratează Europa drept un câmp de luptă

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaKremlin
Kremlin - Sputnik Moldova
Abonare
Europa este tratată de SUA drept un câmp de luptă cu utilizarea armelor nucleare, susține viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. SUA tratează Europa ca un câmp de luptă cu utilzarea armelor nucleare, un astfel de scenariu ar fi o catastrofă, consideră viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Riabkov.

Саммит НАТО в Брюсселе. День второй - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: Rusia este gata de discuții serioase cu SUA și NATO

“SUA intenționează să amplaseze în Europa noi arme nucleare cu putere variabilă și precizie înaltă. Armele nucleare cu astfel de caracteristici au fost dezvoltate drept arme pentru câmpul de luptă. Acest lucru presupune că SUA coboară intenționat pragul utilizării armei nucleare, sporind premeditat riscul izbucnirii unui conflict cu urmări catastrofale”, a declarat oficialul în cadrul unui briefing la Moscova.

“Aș vrea să atrag atenția colegilor noștri europeni – anume partenerul membrilor europeni ai Alianței Nord-Atlantice tratează Europa în calitate de câmp de luptă cu utilizarea armelor nucleare. Cred că e un prilej de meditație”, a menționat Riabkov.

Fluxul de știri
0