Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Putin și Xi Jinping au făcut un schimb de cadouri la Beijing, China

© Photo : POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Xi Jinping
Vladimir Putin și Xi Jinping - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Chinei, Xi Jinping, au făcut un schimb de cadouri după o rundă de negocieri între cei doi lideri la Beijing.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. După negocierile din această vineri, președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Chinei, Xi Jinping, au făcut un schimb de cadouri. Putin i-a prezentat omologului său chinez posterul “Cooperarea ruso-chineză”, realizat de pictorul Issac Grinștein în 1956.

Vladimir Putin în China - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin a evidențiat nivelul de cooperare fără precedent dintre Rusia și China

Pe imagine sunt prezentați muncitorii din cele două țării, care se salută reciproc. Aceștia se află pe fundalul hărții URSS și Chinei, pe care sunt indicate și unite prin căi ferate Moscova, Beijingul, Alma-Atî și Lanzhou.

Posterul a fost realizat cu ocazia deschiderii segmentului căii ferate Transsibiriene: Moscova – Ulan Bator – Beijing (1 ianuarie 1956) și dării în exploatare a hotelului “Beijing” la Moscova.

La rândul său, Xi Jinping i-a dărut președintelui rus tacâmuri de argint ale hotelului „Drujba”: o cană, o farfurie, bețișoare și o lingură, pe care este gravat chipul Frumoasei Chinei Antice și magnolii.

Hotelul „Drujba” a fost construit acum 65 de ani pentru a sublinia legăturile strânse între cele două țări.

În afară de aceasta, Putin a primit din partea președintelui Chinei o copie de ceramică a figurinei “Legendarul călăreț pe Marele Drum al Mătăsii”, originalul căreia se păstrează la Muzeul Național al Chinei din Beijing.

Fluxul de știri
0