Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Blocarea procedurii de acordare a cetățeniei române: Precizările autorităților

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport românesc
Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Abonare
După ce în mediul online din Republica Moldova a fost vehiculată informația că procesul de acordare a cetățeniei române a fost blocat, Sputnik a solicitat informații la acest subiect de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie din România.

CHIȘINĂU, 25 apr - Sputnik. Urmare a precizărilor solicitate de Sputnik de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, Biroul de comunicare și IT al acesteia a precizat că nu au existat întreruperi la primirea solicitărilor pentru acordarea cetățeniei române.

Pașaport  - Sputnik Moldova
Societate
Care pașaport este cel mai convenabil pentru călătorii

„De la înființarea Autorității Naționale pentru Cetățenie în anul 2010 și până la data prezentă, activitatea de primire a solicitărilor de acordare a cetățeniei romane, respectiv procedura de înregistrare a cererilor a fost continuă și neîntreruptă, atât la sediul din București cat si la birourile teritoriale ale A.N.C. din Iaşi, Galaţi și Suceava”, se menționează în răspunsul ANC.

Sursa menționată mai precizează că cererile pot fi depuse atât online, cât și la sediul central sau birourile teritoriale.

„Cererile se pot depune  în intervalul zilnic de luni până joi între orele 8:00-16:30, respectiv în zilele de vineri între orele 8:00-14:00, atât la sediul central cât și la birourile teritoriale. Atât sediul din București cât si birourile sunt deschise permanent în timpul orarului menționat, cu excepția sărbătorilor legale, numărul birourilor teritoriale rămânând neschimbat. De asemenea, începând cu anul 2017, pentru a veni in sprijinul solicitanților activitatea a fost mult eficientizată prin implementarea unui sistem de programare online pentru depunerea dosarelor de cetățenie”.

ANC mai precizează că în aceste zile au loc lucrări tehnice de mentenanță a site-ului ANC, cetatenie.just.ro, motiv pentru care acesta este accesat cu dificultate.

„Vă aducem la cunoștință că în perioada 19.04.2019 – 06.05.2019, se efectuează lucrări tehnice de mentenanță la site-ul instituției, în acest sens, fiind posibile dificultăți tehnice în accesarea acestuia. În acest sens, ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate în utilizarea site-ului”. 

Fluxul de știri
0