Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Care pașaport este cel mai convenabil pentru călătorii

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport  - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova, care a prezentat recent un program de obținere a cetățeniei prin investiții, a urcat cu o poziție în topul celor mai convenabile pașapoarte pentru călătorii.

CHIȘINĂU, 28 mart – Sputnik. Moldova se află pe locul 45 în clasamentul global al atractivității pașapoartelor, realizat de compania elvețiană de consultanță Henley & Partners. Clasamentul trimestrial este publicat pe site-ul companiei.

Valeriu Sainsus - Sputnik Moldova
Explicația demografului: Cine va popula Moldova în locul moldovenilor plecați peste hotare

Moldova, care a prezentat recent un program de obținere a cetățeniei prin investiții, a urcat cu o poziție în topul celor mai convenabile pașapoarte pentru călătorii. La ora actuală cetățenii pot călători liber în 118 țări ale lumii.

În cei zece ani de participare în top Moldova a depășit 21 de poziții.

În doar trei luni, Rusia a urcat de pe locul 48 pe 47. În momentul de față cetățenii ruși pot călători fără vize sau cu viză la intrare în 118 țări. Indicatorii Ucrainei, Republicii Belarus și Kazahstanului au rămas neschimbați: 128, 77 și 76.

Lideri ai clasamentului sunt Japonia, Singapore și Coreea de Sud, ai căror cetățeni pot vizita fără probleme 189 de țări. Pe locul doi se află Germania, cetățenii săi având acces liber în 188 de state și teritorii. Pe a treia poziție se află Danemarca, Italia, Franța, Finlanda și Suedia.

La întocmirea clasamentului s-a luat în calcul indicele deplasării care indică numărul altor țări accesibile pentru călătoria fără vize sau cu regim simplificat a cetățenilor țării respective.

 

Fluxul de știri
0