Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cetățenia română: „dificultăți tehnice în accesarea site-ului” - ce se întâmplă

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport românesc
Pașaport românesc  - Sputnik Moldova
Abonare
În ultimele zile se înregistrează probleme de accesare a site-ului Autorității Naționale pentru Cetățenie din România, fapt confirmat și de Biroul Comunicare și IT.

CHIȘINĂU, 25 apr - Sputnik. După ce mai mulți moldoveni care au dorit să solicite cetățenia română s-au plâns că nu pot accesa de câteva zile site-ul cetatenie.just.ro sau îl accesează cu dificultate, Sputnik i-a solicitat biroului de presă al instituției să elucideze misterul.

Astfel, biroul de comunicare și IT al ANC a confirmat informația, menționând că au loc lucrări tehnice de mentenanță:

Pavel Midrigan - Sputnik Moldova
Opinie: Moldovenii vor obține mai greu cetățenia britanică

„Vă aducem la cunoștință că în perioada 19.04.2019 – 06.05.2019, se efectuează lucrări tehnice de mentenanță la site-ul instituției, în acest sens fiind posibile dificultăți tehnice în accesarea acestuia. În acest sens, ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate în utilizarea site-ului”.

Autoritatea Națională de cetățenie mai precizează că „începând cu anul 2017, pentru a veni în sprijinul solicitanților activitatea a fost mult eficientizată prin implementarea unui sistem de programare online pentru depunerea dosarelor de cetățenie”.

De asemenea, cererile pentru solicitarea redobândirii cetățeniei române „se pot depune în intervalul zilnic de luni până joi între orele 8:00-16:30, respectiv în zilele de vineri între orele 8:00-14:00, atât la sediul central cât și la birourile teritoriale.

„Atât sediul din București cât si birourile sunt deschise permanent în timpul orarului menționat, cu excepția sărbătorilor legale, numărul birourilor teritoriale rămânând neschimbat”, mai subliniază sursa citată.

Fluxul de știri
0