Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Opinie: Moldovenii vor obține mai greu cetățenia britanică

© Sputnik / OsmatescoPavel Midrigan
Pavel Midrigan - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul Pavel Midrigan a vorbit, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, despre impactul BREXIT asupra muncitorilor moldoveni din Marea Britanie

CHIȘINĂU, 21 apr – Sputnik. Marea Britanie nu va renunța la forța de muncă din Moldova, după BREXIT. În schimb, va stabili reguli mai dure pentru acordarea cetățeniei britanice. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii ”ATITUDINI” de către politologul Pavel Midrigan.

”O mare parte dintre lucrătorii noștri speră să rămână în Marea Britanie pentru totdeauna. Marea Britanie va zice, probabil, că este bucuroasă de forța de muncă, dar nu și de stabilirea definitivă a imigranților pe teritoriul țării lor”, a menționat Pavel Midrigan.  

 În noile circumstanțe politice, Marea Britanie ar putea revizui condițiile de acordare a cetățenei, consideră Pavel Midrigan.

”Nu este exclus să fie prelungită perioada de aflare a imigranților pe teritoriul Marii Britanii. Posibil, va avea importanță statutul persoanei care solicită cetățenie: ce pregătire profesională are, ce activități desfășoară, dacă are sau nu familie, dacă planifică să-și aducă părinții, pentru că în acest caz Marea Britanie va trebui să achite pensii și indemnizații sociale”, a explicat Pavel Midrigan.

Potrivit lui Pavel Midrigan, între autoritățile din țara noastră și Marea Britanie ar trebui să existe un dialog cu privire la viitorul muncitorilor moldoveni după BREXIT.

”Cetățenii noștri așteaptă din partea autorităților un mesaj pozitiv, că totul va fi bine. În același timp, britanicii își doresc, probabil, asigurări că moldovenii nu vor desfășura pe teritoriul lor acțiuni criminale care vizează drogurile sau spălări de bani”, a menționat Pavel Midrigan.

Mai multe detalii aflați din emisiunea ”ATITUDINI”.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0