Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă maximă: Un avion străin a survolat spațiul aerian al Republicii Moldova

© Photo : Facebook / BlueBird AirwaysAvion al companiei BlueBird Airways
Avion al companiei BlueBird Airways - Sputnik Moldova
Abonare
O navă aviatică înregistrată pe insula Creta, Grecia a decolat fără autorizație de la București, a intrat în mod ilegal în spațiul aerian al Republicii Moldova, după care a aterizat pe aeroportul Chișinău.

CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik, S.P. Un avion al companiei aeriene BlueBird Airways, care este înregistrată pe Creta, Grecia, a survolat ilegal spațiul aerian al țării noastre și a aterizat pe aeroportul Chișinau fără permisiunea Autorității Aeronautice Civile (AAC). Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către Irina Bodolica-Buretz, șefa Serviciului de Informare și Comunicare cu Mass-Media la Autoritatea Aeronautica Civila.

Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Societate
Minute de coșmar la bordul unui avion Istanbul-Chișinău: Iată ce au făcut piloții

Potrivit Irinei Bodolica-Buretz, la bordul avionului se află doar echipajul acesteia. la Autoritatea Aeronautica Civila. Autoritatea Aeronautică Civilă a sesizat toate organele competente care se află deja la fața locului și inspectează aeronava reținută la sol.

Modelul avionului este Boeing 737-800. Potrivit site-ului oficial al companiei aeriene BlueBird Airways căruia îi aparține acest avion, aceasta are în total patru avioane și doar unul de model Boeing 737-800 – cel care a fost reținut la Chișinău. 

Reacția autorităților în cazul avionului Chișinău-Istanbul: Ce s-a întâmplat în realitate>>>

Fluxul de știri
0