Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Urgia a ajuns la București: Când ajunge furtuna de praf și în Republica Moldova

Abonare
Potrivit meteorologilor, norul de praf va mai persista câteva zile și se va împrăștia abia către sfârșitul săptămânii.

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. Furtuna enormă de nisip din Sahara a ajuns pe teritoriul României. Pe rețelele de socializare au fost publicate imagini cu automobile din București care au parbrizele acoperite în totalitate de murdărie lipicioasă.

Efect este cauzat de praful de nisip adus de vânt. Amestecându-se cu precipitațiile, acesta cade sub forma unei ploi murdare.

Medicii din România le recomandă oamenilor care suferă de astm și alte boli respiratorii să nu iasă din casă în aceste zile. Praful ajuns în căile respiratorii ar putea acutiza maladia.

Specialiștii au anunțat anterior că masa de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va avansa înspre sudul, centrul și estul Europei, în perioada 23 - 28 aprilie.

Пыльная буря проходит через временные лагеря в Байдоа, к западу от столицы Сомали Могадишо - Sputnik Moldova
Alertă: O enormă furtună de praf se îndreaptă spre Republica Moldova - Foto

Norul provine în principal din Algeria şi deja a cuprins zone importante din Spania, Elveția, sudul Italiei, Malta și insulele din vestul Mediteranei. Aceasta va atinge sudul Poloniei, vestul Ucrainei, României, Bulgariei.

Există însă o mare probabilitate că furtuna de nisip va afectată și Republica Moldova.

Potrivit meteorologilor, norul de praf va mai persista câteva zile și se va împrăștia abia către sfârșitul săptămânii.

Fluxul de știri
0