Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă: O enormă furtună de praf se îndreaptă spre Republica Moldova - Foto

© REUTERS / Feisal OmarПыльная буря проходит через временные лагеря в Байдоа, к западу от столицы Сомали Могадишо
Пыльная буря проходит через временные лагеря в Байдоа, к западу от столицы Сомали Могадишо - Sputnik Moldova
Abonare
Un val de praf saharian va ajunge și pe teritoriul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. Republica Moldova va fi afectată de un nor de praf saharian cauzat de o furtună de nisip şi praf venită din deşertul Sahara, potrivit Severe Weather Europe.  Furtuna de praf din Sahara se mișcă rapid spre Moldova, traversând teritoriul Europei.

Potrivit meteorologilor din România, masa de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va avansa înspre sudul, centrul și estul Europei în perioada 23 - 28 aprilie.

Norul provine în principal din Algeria şi deja a cuprins zone importante din Spania, Elveția, sudul Italiei, Malta și insulele din vestul Mediteranei. 

Potrivit specialiştilor, numărul furtunilor de praf sahariene, numite şi „diavolii de nisip", a crescut de aproximativ zece ori din 1950.

​Dacă în Mauritania erau doar două furtuni pe an la începutul anilor ‘60, astăzi numărul lor este de aproximativ 80 pe an.

Fluxul de știri
0