Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ordin semnat de șeful de la Vamă: Solicit mobilizare din partea tuturor

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Toate terminalele vamale vor activa fără întreruperi și cu program extins în perioada sărbătorilor pascale și a minivacanțelor.

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. Toate posturile vamale interne vor activa fără întreruperi pe tot parcursul perioadei sărbătorilor pascale și a minivacanțelor de 1 și 9 mai, anunță Serviciul Vamal într-o notă informativă trimisă pe adresa Sputnik Moldova.

”Totodată, posturile vamale își vor extinde programul de activitate cu încă două sau trei ore, în funcție de numărul de tranzacții.  Este indicația lansată de Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie în adresa tuturor birourilor vamale”, anunță responsabilii de la instituție.

La muncă se vor afla și factorii de decizie din cadrul Aparatului Central, care au indicația să se deplaseze la posturile cu trafic sporit pentru a-i asista pe inspectori în acțiunile întreprinse pentru accelerarea circulației transfrontaliere. 

Таможенный пункт - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii din străinătate revin masiv acasă de sărbătorile de Paște

Serviciul Vamal are dispuse o serie de măsuri de fluidizare a traficului transfrontalier. Este vorba despre suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de verificare, utilizarea tuturor pistelor de control, inclusiv a celor destinate Corpului Diplomatic sau de pe sensul opus de traversare, precum și implicarea șefilor posturilor vamale și a adjuncților acestora în efectuarea controlului vamal.

”Totodată, aceste măsuri au fost agreate atât cu Poliția de Frontieră, cât și cu instituțiile partenere din România și Ucraina, astfel încât formalitățile de control să decurgă mai rapid pe ambele părți ale frontierei”, anunță Serviciul Vamal.

În același timp, va fi intensificată și activitatea Echipelor Mobile, care asigură cea de-a doua linie de control pe întreg teritoriul țării, astfel încât să nu fie admise fraude care ar putea prejudicia bugetul de stat.

”Solicit mobilizare din partea tuturor posturilor vamale, fie că este vorba despre cele de frontieră sau interne. Vom continua să activăm la capacitate maximă, astfel încât călătorii și operatorii economici să petreacă cât mai puțin timp pe la ghișeele Vămii”, a menționat Vitalie Vrabie.

Informații privind orarul de activitate a terminalelor vamale în această perioadă pot fi aflate prin intermediul Centrului Unic de Apel al Serviciului Vamal, la numărul de telefon +373 22 574-111. Tot la acest număr, cetățenii pot solicita informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot reclama eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.

Fluxul de știri
0