Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii din străinătate revin masiv acasă de sărbătorile de Paște

© Photo : Serviciul Vamal al Republicii MoldovaТаможенный пункт
Таможенный пункт - Sputnik Moldova
Abonare
Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 366 779 de traversări, dintre care un număr mai mare – 196 945 de treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. În perioada 15 – 21 aprilie, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 175 de evenimente, cu documentarea a 183 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova.  

În această perioadă, au fost declanșate 265 de consemne, dintre care 14 pe INTERPOL, iar 251 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

Hotarul moldo-ucrainean - Sputnik Moldova
Societate
Cozi imense la hotarul cu Ucraina, Poliția de Frontieră ia măsuri de urgență

În decursul săptămânii precedente, 95 de cetăţeni străini, dar și 110 mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 147 de procese verbale și chitanțe înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 137 550 lei și încasarea amenzilor de 65 825 de lei.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 366 779 de traversări, dintre care un număr mai mare – 196 945 de treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. Valorile traficului de mijloace de transport au prezentat un număr de 91 096 de traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 52% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Potrivit Poliției de Frontieră, cea mai aglomerată zi a fost sâmbătă, 20 aprilie, când au fost înregistrate valori de 67 092 de traversări persoane și 15 748 de traversări mijloace de transport. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost înregistrat cel al trecerilor cetățenilor moldoveni – 40 488 de traversări. În duminica Floriilor, prin punctele de trecere a frontierei a fost semnalat un flux de 61 467de treceri ale călătorilor.

”La ora actuală toate punctele de trecere a frontierei de stat activează în regim normal, nefiind consemnate valori ridicate în trafic”, anunță responsabilii de la Poliția de Frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, angajații Poliției de Frontieră recomandă verificarea din timp a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat;  tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor;  în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze linia verde: 022 259 717.

Fluxul de știri
0