Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Opinie: Politolog rus - Ce se ascunde în spatele vizitei lui Kim Jong Un în Rusia

© Photo : Пресс-служба администрации Приморского края / Accesați arhiva multimediaKim Jong Un
Kim Jong Un - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a sosit în Rusia, întrevederea acestuia cu Vladimir Putin urmând să aibă loc pe 25 aprilie. Politologul Pavel Feldman a explicat cât de importantă este această vizită.

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a sosit în Rusia. În această dimineață, trenul blindat al conducătorului nord-coreean a traversat frontiera cu Rusia și s-a oprit la stația Hasan, potrivit RIA Novosti.

Лидер КНДР Ким Чен Ын прибыл в Россию - Sputnik Moldova
Liderul Coreii de Nord, Kim Jong Un, a ajuns în Federația Rusă - Video

Kim Jong-un a fost întâmpinat cu pâine și sare, apoi a primit flori și a intrat în gară pe un covor roșu.

Guvernatorul ținutului Primorye, Oleg Kojemyakov, a publicat un stories în Instagram în care Kim Jong-un și persoanele care îl însoțesc, inclusiv ministrul Afacerilor Externe, Ri Yong-ho, coborau pe rampa trenului.

Apoi, șeful Republicii a vizitat Casa de prietenie ruso-coreeană, aflată la punctul de trecere al frontierei. Aceasta a fost construită în anul 1986, în ajunul vizitei liderului de atunci al Coreei de Nord, Kim Ir-sen.

Mai târziu, trenul liderului RPDC a plecat spre Vladivostok, ajungând acolo la ora 11:00.

Adjunctul directorului Institutului de studii și prognoze strategice și a Universității ruse a Prieteniei între popoare, doctorul în științe politice, Pavel Feldman, a relatat la postul de radio Sputnik despre importanța acestei vizite.

“Sosirea lui Kim Jong-un la negocierile cu Putin despre dezarmarea nucleară ne vorbește despre faptul că nu s-a reușit să se ajung la unui compromis cu Donald Trump, iar cele două discuții l-au dezamăgit pe Kim Jong-un și acum cea de-a doua tentativă este o înțelegere cu Moscova. Într-adevăr, acum avem o șansă să demonstrăm că putem să purtăm mai bine negocieri, că putem să ne prezentăm în calitate de un garant mai optim decât SUA al păcii și al lipsei armelor nucleare pe teritoriul Peninsulei Coreene”, consideră Pavel Feldman.

Potrivit lui, Rusia și Coreea de Nord au mai mult subiecte de discuții și în domeniul dezvoltării relațiilor economice și comerciale.

Kim Jong Un - Sputnik Moldova
Kim Jong Un, sfidare la adresa Statelor Unite ale Americii: Nou test cu rachete

Relațiile economice și comerciale ale Rusiei cu Coreei de Nord nu se află la nivelul în care s-ar putea afla și aici avem ce dezvolta. Spre exemplu, cât nu ar părea de straniu, din punct de vedere tehnic, Coreea de Nord este o țară foarte înaintată.

“Ea este supusă de mai mult timp sancțiunilor și nimeni nu-i vinde echipament de tehnologie înaltă, iată de ce ei au învățat să producă totul de sine stătător. Spre exemplu, au medicamente foarte bune, echipament medical foarte bun. Noi, desigur, avem ce să-i propunem. Iată de ce avem despre ce vorbi”, a menționat Pavel Feldman.

Kim Jong-un vizitează pentru prima data Rusia. Întrevederea cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, urmează să aibă loc pe 25 aprilie. Negocierile se vor desfășura pe insula Russkyi, în blocul S al Universității Federale a Extremului Orient. Principalele subiecte ale summitului sunt – reglementarea problemei nucleare din Peninsula Coreeană și relațiile bilaterale ruso – nord-coreene. Potrivit RIA Novosti, liderul Coreei de Nord se va afla în Rusia până sâmbătă.

Fluxul de știri
0