Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a explicat de ce Rusia simplifică procedura de acordare a cetățeniei

© Sputnik / Miroslav RotariПаспорт РФ
Паспорт РФ  - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a comunicat că Guvernul Federației Ruse pregătește modificări la Legea privind cetățenia și dobândirea cetățeniei.

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Modificările în legislație, care se referă la simplificarea procedurii de dobândire a cetățeniei Federației Ruse, nu sunt elaborate doar pentru cei care locuiesc în sud-estul Ucrainei. Acest lucru a fost declarat de președintele rus Vladimir Putin în cadrul conferinței de presă anuale, transmisă în direct de Sputnik Moldova.

”În ceea ce ține de acordarea cetățeniei, acest lucru nu se referă doar la oamenii care locuiesc în sud-estul Ucrainei. Guvernul pregătește acum un șir de modificări la Legea privind cetățenia și dobândirea cetățeniei”, a menționat Putin.

Liderul rus a explicat că ”acest lucru se face pentru a arăta că noi nu vom susține politica îndreptată spre sciziunea și îndepărtarea popoarelor rus și ucrainean”.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon i-a mulțumit conducerii ruse pentru amnistierea imigranților moldoveni ilegali

Potrivit lui Putin, situația în Ucraina devine tot mai proastă, iar politicienii încearcă să îndepărteze aceste două popoare care au legături foarte strânse. Pentru asta se plătește, de exemplu, cu o nouă tranșă de la FMI, consideră Putin.

Liderul rus a adăugat că Legea cu privire la cetățenie va fi adoptată la începutul anului viitor.

Pe 19 decembrie curent, Duma de Stat a Rusiei a adoptat o lege prin care președintelui Federației Ruse i se acordă împuternicirea de a stabili categoriile de cetățeni străini care au dreptul să primească cetățenia rusă în regim simplificat.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a susținut joi conferința de presă anuală în cadrul căreia a răspuns la întrebările jurnaliștilor ruși și de peste hotare.

Fluxul de știri
0