Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Jurnaliștii din Rusia s-au adresat lui Zelenski cu rugămintea de a-l elibera pe Vîșinski

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaȘedința de judecată în dosarul jurnalistului Kiril Vîșinski la Kiev
Ședința de judecată în dosarul jurnalistului Kiril Vîșinski la Kiev - Sputnik Moldova
Abonare
Jurnaliștii ruși au adresat o scrisoare noului președinte al Ucrainei în care solicită concursul acestuia în eliberarea directorului portalului RIA Novosti Ucraina, Kiril Vîșinski.

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. În scrisoarea publicată pe site-ul RIA Novosti se menționează că Vîșinski se află în arest de pe data de 15 mai 2018 și că „în tot acest răstimp este învinuit fără temei de trădare de patrie, doar pentru faptul că își îndeplinea onest atribuțiile de serviciu, respectându-și datoria de jurnalist”.

Акция в поддержку Кирилла Вышинского у посольства Украины - Sputnik Moldova
Societate
Soarta lui Vîșinski în Ucraina, în vizorul OSCE

„Spuneți că mass-media trebuie să fie cât mai libere. Însă ceea ce se întâmplă cu Kiril este o încălcare a normelor și drepturilor europene ale omului și jurnalistului. Vă chemăm să acordați atenție situației lui Vîșinski și să faceți tot ce vă stă în putere pentru ca el să fie eliberat cât mai curând posibil”, scriu autorii adresării.

Lista semnatarilor poate fi găsită în versiunea rusă a site-ului nostru.

Dacă sunteți jurnalist și doriți de asemenea să-l susțineți pe Kiril, puteți face acest lucru expediind o scrisoare electronică de pe poșta oficială de la serviciu pe adresa free.kirill@rian.ru. Vă rugăm să indicați în scrisoare numele, prenumele, funcția și publicația. Numele dumneavoastră va apărea numaidecât în lista celor care nu sunt indiferenți față de soarta lui Kiril.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0