Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Federația Rusă: Europa trebuie să fie un „etalon al securității regionale”

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaNikolai Patrușev
Nikolai Patrușev - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a îndemnat la transformarea Europei într-un etalon al securității.

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. Rusia îndeamnă Occidentul să transforme Europa într-un etalon al securității, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, în cadrul Conferinței de Securitate Internațională de la Moscova.

Саммит НАТО в Брюсселе. День второй - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: Rusia este gata de discuții serioase cu SUA și NATO

“Suntem martorii unei situații în care limbajul ultimatumurilor, zăngănitul din arme și șovinismul revin în Lumea Veche. Vreau să mă adresez colegilor noștri occidentali și să subliniez: schimbarea și transformarea Europei într-un etalon al securității regionale este în interesul și în puterile noastre”, a spus el.

Patrușev a amintit că tentativele de creare a unor dezechilibre artificiale și specularea pe ostilitățile și divergențele dintre statele din Europa au declanșat cele două războaie mondiale.

“Până de curând părea că lecțiile învățate din această experiență amară au fost luate în considerație în sistemul european de securitate, care, în pofida unor divergențe separate, a fost edificat prin eforturile comune în perioada războiului rece și după încheierea lui”, a spus el.

Fluxul de știri
0