Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Demiteri masive la Primărie: Cine sunt "ploșnițele" pe care Codreanu le va da afară

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева  - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreau, este demnitarul care ieri ne-a surprins profund. Trebuie să precizăm: ne-a surprins plăcut, pentru că în ultima perioadă, fiind vorba deja de ani buni, demnitarii noștri ne surprind doar neplăcut.

Ruslan Codreanu este probabil unul dintre puținii oameni politici din Republica Moldova care au o viziune corectă asupra economiei Republicii Moldova. El înțelege că autoritățile trebuie să acorde sprijin producătorilor autohtoni și să promoveze o politică economică protecționistă, dacă doresc ca țara să iasă din sărăcia în care se află deja de câteva decenii și să depășească starea de cerșetor umil, care stă cu mâna întinsă cerând pomeni de la partenerii externi.

Ce a făcut Ruslan Codreanu

Отопление  - Sputnik Moldova
Societate
Ruslan Codreanu: Căldura poate fi deconecată sau reglată direct de la bloc

Ieri Ruslan Codreanu a anunțat că îl va demite pe un funcționar care a procurat pentru necesitățile publice fructe de import în timp ce fructele autohtone se alterează în depozite.

Amintim că ieri comunitatea părinților din sectorul Ciocana al Capitalei a dat în vileag un caz și o practică scandaloasă: Direcția Educației, Tineret și Sport din acest sector procură pentru grădinițe pere importante din Olanda, care sunt de 6 ori mai scumpe decât alte categorii de fructe din Republica Moldova.

"Oare cât de tare trebuie să-ți urăști țara ca, în plină campanie de promovare a fructelor autohtone și a unor prețuri simbolice pentru tot ce e crescut în Moldova, să dai prioritate PERELOR din Olanda, de 6 ‼️ ori mai scumpe ca poama și merele din țară?", au scris aceștia pe Facebook.

Imediat primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, s-a sesizat și a anunțat că o va demite pe șefa Direcția Educației, Tineret și Sport Ciocana, Veronica Puiu.

"Direcția Educație din sectorul Ciocana va avea un nou șef în câteva zile", a promis acesta.

"Bugetul pentru alimentația copiilor a fost mărit, și personal am lobat acest lucru inclusiv la Guvern, nu pentru ca șefuleții să cumpere produse olandeze", a declarat franc Codreanu.

"Tot repet despre transparență, despre importanța educației, despre comunicare, despre deschiderea Primăriei, despre colaborare cu societatea civilă, despre faptul că noi suntem aici în serviciul cetățenilor. Doar că aparent unii angajați nu înțeleg limba română, deși în fișa de post li se cere acest lucru", a mai precizat demnitarul.

Cine sunt ploșnițele din Primăria Chișinău

"Este timpul de a schimba abordarea. Urmează și alte disponibilizări. Îmi doresc să avem o ”listă neagră” a angajaților care, fiind dați afară dintr-o funcție, să nu migreze repejor pe alt scăunel fără niciun stres sau mustrare de conștiință", a spus el.

"Sistemul Primăriei suferă de o invazie de ploșnițe. Încerci să lupți și să scapi de ele, vrei să le alungi din casă, trimițându-le în habitatul lor natural, unde să nu deranjeze pe nimeni", a mai conchis metaforic primarul interimar al Capitalei.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu cea a redacției.

Fluxul de știri
0