Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șovăiala Blocului ACUM și reacția PSRM la ambiguitatea celor de la PAS și DA

© Sputnik / Miroslav RotariПервое заседание парламента 2019
Первое заседание парламента 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
PSRM califică drept ambiguă chemarea de astăzi a celor de la ACUM, care în opinia socialiștilor nu aduce claritate referitor la acceptare sau neacceptarea propunerilor socialiștilor de a forma o coaliție funcțională.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Reprezentanții grupului de lucru ai Blocului ACUM, cu 26 de mandate în Parlament, sunt disponibili să se întâlnească cu deputații fracțiunii PSRM, cu 35 de mandate, pe data de 24 aprilie, ora 11.00, în sediul Parlamentului Republicii Moldova, bir. 301, ”pentru a discuta agenda comună antioligarhică și socială, precum și modalitatea formării organelor de lucru ale Legislativului, inclusiv identificarea măsurilor concrete de consolidare a încrederii cu scopul evitării alegerilor anticipate”.

Первое заседание парламента 2019 - Sputnik Moldova
Politică
PSRM, despre declarațiile ACUM: Egoism politic, iresponsabilitate și discuții sterile

Membrii Blocului ACUM au precizat astăzi că presa nu va fi admisă la aceste discuții, ci doar la partea protocolară de la începutul ședinței grupului de lucru.

Săptămâna trecută, Blocul ACUM a propus crearea unui grup de lucru în vederea examinării, până la 25 aprilie, a actelor normative ale ambelor formațiuni ”ce țin de dezoligarhizare și îmbunătățirea vieții oamenilor”.

”Remarcăm tonalitatea mai puțin categorică a mesajelor celor de la ACUM, ceea ce ar putea crea pe viitor premise de discuții pe marginea depășirii crizei politice create, însă constatăm cu regret că PAS și DA încă nu sunt disponibili pentru a avea negocieri serioase privind propunerile PSRM aprobate la ultima ședință a Consiliului Republican”, a reacționat deputatul socialist Ion Ceban.

Potrivit lui, PSRM a stabilit clar și a anunțat public acele condiții inițiale de la care partidul este disponibil să înceapă negocierile privitor la crearea coaliției de guvernare și a unui guvern de coaliție funcțional format din reprezentanții ambelor părți.

”Chemarea de astăzi a celor de la ACUM nu aduce claritate referitor la acceptare sau neacceptarea propunerilor noastre de a forma o coaliție funcțională”, constată Ceban.

Deputatul a reiterat că PSRM este disponibili de a forma grupuri de lucru la nivel de conducere a Partidului Socialiștilor, dar și partidelor PAS și DA pentru a discuta formarea conducerii Parlamentului, examinarea propunerilor legislative propuse de ambele părți, însă acest lucru poate fi inițiat doar în condițiile disponibilității celor de la ACUM de formare a unei coaliții stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul Republican al PSRM, cu scopul schimbării actualului sistem de guvernare și evitării declanșării alegerilor parlamentare anticipate.

PSRM o va înainta pe Zinaida Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului>>>

”În același context, menționăm că suntem îngrijorați de unele acțiuni și activități cu tentă unionistă din ultimele zile la care activ participă conducerea Blocului ACUM și care categoric nu pot fi acceptate de socialiști ca element al următoarei guvernări”, a conchis deputatul PSRM.

Fluxul de știri
0