Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PSRM, despre declarațiile ACUM: Egoism politic, iresponsabilitate și discuții sterile

© Sputnik / Miroslav RotariПервое заседание парламента 2019
Первое заседание парламента 2019 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Vlad Bătrâncea: Decizia Consiliului Republican al PSRM, din 12 aprilie, specifică clar condițiile în baza cărora socialiștii sunt gata să formeze majoritatea parlamentară, să facă coaliție, să voteze Guvernul și programul de guvernare.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Egoism politic și lipsă de responsabilitate. Așa a comentat deputatul socialist Vlad Bătrâncea declarația de astăzi a reprezentanților Blocului ACUM.

Deputații blocului ACUM - Sputnik Moldova
Politică
ACUM nu crează coaliție de guvernământ cu PSRM. Discuții până pe 25 aprilie - Video

Membrii Blocului ACUM au anunțat astăzi despre necesitatea creării unui grup de lucru, constituit din reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare ale Blocului ACUM și PSRM, mandatat să discute până pe 25 aprilie inițiativele legislative ale Blocului ACUM și ale fracțiunii PSRM, care se referă la dezoligarhizare și implicit la îmbunătățirea vieții oamenilor.

”Regretăm faptul că reprezentanții partidelor din Blocul ACUM continua să dea dovadă de egoism politic, insistă pe această formulă inexistentă în lume, când o formațiune politică, obținând a treia poziție după numărul de mandate în Parlament, solicită să fie votat spicherul și prim-ministrul împreună cu întreg Guvernul din partea acestei fracțiuni, la fel ca și agenda pe care o propune doar Blocul ACUM, fără a ține cont de propunerile PSRM și a votanților săi, dar și de iresponsabilitate după părerea noastră, încercând să evite crearea unei coaliții funcționale de guvernare cu Partidul Socialiștilor, ceea ce ar permite demolarea actualei guvernări și ar exclude riscul declanșării unor eventuale alegeri parlamentare anticipate”, a declarat deputatul socialist Vlad Bătrâncea.

Potrivit lui, decizia din 12 aprilie a Consiliului Republican al PSRM specifică clar condițiile în baza cărora socialiștii sunt gata să formeze  majoritatea parlamentară, să facă coaliție, să voteze Guvernul și programul de guvernare. Bătrâncea spune că atât executivul politic al PSRM, cât și fracțiunea parlamentară vor acționa în strictă conformitate cu decizia luată.

”Atât timp cât reprezentanții conducerii Blocului ACUM nu sunt disponibili să discute condițiile inițiale de la care pot porni negocieri privind crearea coaliției de guvernare și guvernului de coaliție, nu vedem sensul creării grupului de lucru și continuarea discuțiilor sterile care au mai avut loc în trecut”, a declarat socialistul.

Bătrâncea amintește că mai sunt aproximativ două luni până la începerea procedurii de dizolvare a Parlamentului.

”Astfel, le recomandăm și le cerem deputaților din partea Blocului ACUM să dea dovadă de responsabilitate față de țară și cetățenii Republicii Moldova și să începem procedura de crearea a majorității parlamentare, coaliției stabile de guvernare, unui guvern deplin funcțional și programului guvernamental agreat și aprobat de ambele părți”, a declarat deputatul.

Fluxul de știri
0