Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Partidul Maiei Sandu, somat de CEC să verse în bugetul de stat suma de 76 de mii de lei

© Sputnik / Miroslav RotariProtest la Chișinău 26 august 2018
Protest la Chișinău 26 august 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit Legii privind partidele politice, neexecutarea somaţiei Comisiei Electorale Centrale constituie contravenţie şi se sancţionează în conformitate cu prevederile Codului Contravenţional.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a somat astăzi, 23 aprilie, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” (PAS), condus de Maia Sandu, să verse în bugetul de stat suma de 76 de mii de lei. Decizia CEC vine în contextul în care, în anul 2016, această formațiune politică a încălcat prevederile legislației la subiectul finanțării campaniei electorale.

Первое заседание парламента 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Șovăiala Blocului ACUM și reacția PSRM la ambiguitatea celor de la PAS și DA

Potrivit CEC, în această perioadă, întreprinderea mixtă ÎM „Moldavian Airlines” SRL a virat în contul PAS 100 de mii de lei.

”Conform legii cu privire la finanțarea partidelor politice, articolul 26, se interzice finanţarea, prestarea unor servicii cu titlu gratuit ori susţinerea materială sub orice formă, directă şi/sau indirectă, a partidelor politice de către persoanele juridice cu capital străin sau mixt”, a declarat astăzi la ședința CEC secretarul comisiei, Veaceslav Agrigoroaie.

Acesta a precizat că, anterior, la solicitarea înaintată de către CEC formațiunii politice conduse de Maia Sandu de a se conforma prevederilor Legii privind partidele politice și de a vărsa în bugetul de stat sumele primite cu încălcarea legii, partidul s-a angajat să transfere, în mod eșalonat, donația în mărime de 100 mii de lei, realizând până la situația din 19 aprilie 2019 opt tranșe, în cuantum total de 24 mii de lei.

”Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” este somat să verse la bugetul de stat suma de 76 de mii de lei, în termen de 6 luni din momentul adoptării hotărârii de către CEC, cu dreptul achitării eșalonate a acestei sume”, a declarat Agrigoroaie.

Potrivit Legii privind partidele politice, neexecutarea somaţiei Comisiei Electorale Centrale constituie contravenţie şi se sancţionează în conformitate cu prevederile Codului Contravenţional.

Fluxul de știri
0