Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sri Lanka - Primele detalii despre îngrozitoarele atacuri teroriste

© REUTERS / DINUKA LIYANAWATTESri Lanka - Atacuri Teroriste
Sri Lanka - Atacuri Teroriste - Sputnik Moldova
Abonare
Atentatele coordonate care au avut loc în duminica Paștelui catolic și au vizat biserici și hoteluri de lux din Sri Lanka, au fost comise de șapte atacatori sinucigași, a declarat luni un anchetator guvernamental pentru agenția Associated Press.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Șapte atacatori sinucigașe au comis duminică atentatele sinucigașe în Sri Lanka, a declarat Ariyananda Welianga, anchetator criminalistic, citat de Associated Press.

Ariyananda Welianga a mai spus că o analiză a fragmentelor din corpurile atacanților a arătat clar că acestea au fost atentate sinucigașe, adăugând că majoritatea atacurilor au fost comise de kamikaze, inclusiv doi la hotelul Shangri-La din Colombo. Potrivit unui raport final, aproximativ 290 de persoane au fost ucise și alte 500 au fost rănite pe 21 aprilie.

Sri Lanka - Atac terorist - Sputnik Moldova
Atacul terorist din Sri Lanka: Numărul victimelor a ajuns la 290 de morți și 500 de răniți

Duminică, 21 aprilie, în decurs de câteva ore, mai multe bombe au semănat moartea și distrugeri în patru hoteluri și trei biserici, în timpul Liturghiei de Paște, în mai multe locuri din insulă, care nu a mai cunoscut o astfel de izbucnire de violență de la sfârșitul războiului civil de acum zece ani.

În total, opt explozii au lovit duminică Sri Lanka. De la Vatican la Statele Unite, inclusiv în India, aceste atacuri au generat o reacție globală. Zeci de străini au fost uciși în această țară turistică, populară mai ales pentru plajele sale idilice și pentru verdeața luxuriantă.

Poliția a declarat luni că o "bombă artizanală" a fost găsită duminică seara pe un drum care duce spre terminalul principal al aeroportului din Colombo și a fost dezamorsată cu succes de forțele aeriene din Sri Lanka. Aeroportul rămâne deschis în condiții de securitate sporită în urma atacurilor.

Aproximativ 1,2 milioane de catolici trăiesc în Sri Lanka, o țară de 21 de milioane de oameni, în mare parte budiști (70%), în care creștinii reprezintă 7% din populație. Țara are de asemenea 12% hinduși și 10% musulmani.

Fluxul de știri
0