Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atacul terorist din Sri Lanka: Numărul victimelor a ajuns la 290 de morți și 500 de răniți

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cel puțin 290 de persoane au fost ucise într-o serie de explozii în Sri Lanka în Duminica Paștelui, conform datelor recent actualizate. Guvernul intenționează să organizeze o reuniune a consiliului de securitate pentru a evalua nivelul de amenințare în țară.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. În plus, aproximativ 500 de persoane au suferit diverse vătămări în cele opt explozii coordonate care au lovit biserici și hoteluri din țară, în timp ce mii de oameni au celebrat Duminica Paștilor, a declarat poliția, în dimineața zilei de luni, actualizând datele privind decesele de la 207 la 290 de victime.

Взрывы в церквях на Шри-Ланке - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin, reacţie la atacurile din Sri Lanka, în care au murit peste 200 de persoane

Cel puțin 32 de străini sunt printre cei uciși, cetățenii americani, britanici, turci, indieni, chinezi, danezi, olandezi și portughezi.

Până în prezent, forțele de securitate au identificat și au reținut 24 de suspecți care se presupune că au legătură cu atacurile, care au vizat trei biserici și patru hoteluri de lux. Explozia a opta s-a produs într-o casă în timpul unei operațiuni de securitate, în dump-amiaza zilei de duminică.

Trei ofițeri de poliție au fost uciși în acea explozie. A nouă bombă, care viza aparent aeroportul internațional din Colombo, a fost distrusă într-o explozie controlată mai târziu în cursul zilei.

Măsurile de securitate stricte au rămas în vigoare și astăzi, cu detașarea personalului militar armat.

Fluxul de știri
0