Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

BNM ia măsuri pentru gestionarea mai prudentă a poziției valutare deschise

© Sputnik / Miroslav RotariНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Banca Națională a Moldovei îmbunătățește supravegherea riscurilor de concentrare și cel al poziției valutare.

CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a aprobat modificări la Instrucțiunea cu privire la prezentarea de către bănci a rapoartelor COREP în scopuri de supraveghere și la Regulamentul cu privire la poziția valutară deschisă.

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
BNM: Decizie importantă privind politica monetară - la ce să ne așteptăm

Potrivit BNM, deciziile au fost luate cu scopul de a ajusta raportarea aferentă expunerilor mari și poziției valutare deschise, conform cerințelor stabilite în cadrul normativ și a celor mai bune practici de reglementare a piețelor financiar-bancare internaționale.

”Acest fapt va contribui la raportarea uniformă și oportună de către bănci a informației cu privire la expunerile băncii față de un client sau un grup de clienți aflați în legătură, ceea ce va îmbunătăți supravegherea riscurilor de concentrare a băncii”, anunță BNM într-un comunicat de presă remis agenției Sputnik Moldova.

Modificările referitoare la poziția valutară deschisă se raliază la standardele internaționale de raportare privind instrumentele financiare și dispozițiile de depreciere aferente contabilizării pierderilor așteptate, precum și cele prevăzute în unele acte normative ale Băncii Naționale. Amendamentele se vor solda cu menținerea și gestionarea mai prudentă a poziției valutare deschise.

Fluxul de știri
0