Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin, reacţie la atacurile din Sri Lanka, în care au murit peste 200 de persoane

© REUTERS / DINUKA LIYANAWATTEВзрывы в церквях на Шри-Ланке
Взрывы в церквях на Шри-Ланке - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În urma atacurilor asupra unor biserici și hoteluri din Sri Lanka, în ziua în care este marcat Paștele catolic, președintele rus a condamnat atacurile, care, potrivit unui nou raport, au dus la moartea a cel puțin 207 de persoane. Putin a adresat un mesaj de condoleanțele şi președintelui Maithripala Sirisena.

BUCUREŞTI, 21 apr – Sputnik, Doina Crainic. În urma exploziilor, Vladimir Putin a transmis condoleanțe președintelui Republicii Sri Lanka, Maitripale Sirisena. 

Взрывы в церквях на Шри-Ланке - Sputnik Moldova
A opta explozie în Sri Lanka - Live

„Vă rog să primiţi condoleanțele mele sincere în urma consecințelor tragice ale seriei de atacuri din orașele țării dumneavoastră. Doresc să confirm că Rusia a fost și rămâne un partener de încredere al Sri Lanka în lupta împotriva amenințării reprezentate de terorismul internațional”, se arată în mesajul lui Putin, al cărui text a fost publicat pe site-ul Kremlinului, potrivit Sputnik Internaţional

„Sper că făptașii și sponsorii acestei crime crude, comise chiar în timpul sărbătorii Paștelui, vor primi pedeapsa pe care o merită”, a spus președintele rus.

Potrivit unui nou raport, atacurile s-au soldat cu peste 180 de morți și sute de răniți. Cel puțin șase explozii au lovit duminică (21 aprilie) trei mari hoteluri și o biserică din Colombo, precum și alte două biserici din apropierea capitalei Sri Lanka, unde se oficia Liturghia Paștelui, a declarat poliția. Ultimul bilanţ este de 207 de morți și peste 405 răniți, potrivit News Channel 1. Nicio grupare teroristă nu a revendicat încă aceste atacuri.

Fluxul de știri
0