Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cu cine se va întâlni în primul rând noul președinte al Ucrainei

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaNumărarea voturilor după turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina
Numărarea voturilor după turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit experților, pentru ca aflarea sa la președinție să fie una de succes, Zelenski va trebui să facă o „revoluție politică începând de la vârfuri”.

CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. Pe parcursul primului an de după preluarea mandatului, Vladimir Zelenski, liderul scrutinului prezidențial din Ucraina, ar putea purta negocieri cu liderul rus, Vladimir Putin, însă primele întâlniri ale noului președinte vor fi cu reprezentanții UE și ai SUA, consideră membrul Consiliului Societății Civile al Federației Ruse Gheorghi Feodorov, citat de RIA Novosti.

Alegeri - Ucraina - Sputnik Moldova
Ucraina: Rezultatele alegerilor - Peste 95 la sută din procesele verbale, procesate

„Nu cred că el va merge în primul rând în Rusia sau în altă parte pentru a se întâlni cu Putin. Cred că primele întâlniri vor fi cu Europa, cu lideri europeni, posibil chiar cu SUA, pentru a demonstra un anumit vector, că este un patriot al Ucrainei cu vederi prooccidentale. Dar consider că o întrevedere ar fi posibilă pe parcursul anului”, a declarat expertul.

În ceea ce privește perspectivele reglementării conflictului din sud-estul Ucrainei, pentru noul președinte va fi complicat să soluționeze problema rapid, din cauza presiunii din partea societății și a cercurilor oligarhice, susține Feodorov.

„Însă el are o șansă de a-și începe destoinic mandatul la președinție și, în general, de a-l duce la bun sfârșit - să meargă într-adevăr pe calea negocierilor directe”, a menționat politologul.

Pentru a avea un mandat de succes, Zelenski va trebui să facă o „revoluție politică începând de la vârfuri”, consideră Feodorov, menționând că îi va fi complicat să realizeze această sarcină.

Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Îl felicit pe Vladimir Zelenski cu această victorie convingătoare - Detalii

„Perspectivele sale sunt foarte complicate și periculoase, deoarece este foarte probabil că nu va reuși să realizeze sarcina pe care și-a asumat-o: de a pune capăt modelului absolut corupt al capitalismului oligarhic și nedreptății în Ucraina. S-ar putea ca, la un moment dat, el nu va mai fi iubit, la fel cum s-a întâmplat și cu Poroșenko”, a declarat politologul.

Duminica trecută s-a desfășurat turul doi al alegrilor prezidențiale din Ucraina la care au participat actualul președinte Petro Poroșenko și liderul primului tur de scrutin, Vladimir Zelenski. Potrivit datelor CEC, Zelenski a acumulat peste 73% din voturile alegătorilor.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0