Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon: Îl felicit pe Vladimir Zelenski cu această victorie convingătoare - Detalii

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele țării noastre l-a felicitat pe Vladimir Zelenski cu prilejul victoriei convingătoare obținute în turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina.

CHIȘINĂU, 22 aprilie – Sputnik. Actorul de comedie Vladimir Zelenski a câștigat detașat turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina. Umoristul a obținut 73,2 la sută din sufragii, iar contracandidatul său, președintele în exercițiu Petro Porosenko, doar 25,3%. Președintele țării noastre, Igor Dodon, a ținut să-l felicite pe actor cu această victorie.

”Sunt convins că activitatea sa în cea mai înaltă funcție din stat va contribui la prosperarea în continuare a Ucrainei în beneficiul poporului său”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

La fel, Igor Dodon și-a exprimat speranța că relațiile seculare de bună vecinătate dintre Ucraina și Moldova, bazate pe cooperare constructivă și înțelegere reciprocă, vor continua să se dezvolte și să se consolideze cu succes.

Zelenski este un actor popular în Ucraina. Acesta este cunoscut pentru numeroasele roluri pe care le-a jucat în filmele. Unul dintre ele este cel de candidat la alegerile prezidențiale din Ucraina. În producția cinematografică Zelenschi luptă cu corupția din sistem.

Fluxul de știri
0