Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tragedie în satul Bucuria: Un copil a murit - Avertizarea Ministerului Sănătății

© Sputnik / Варвара Гертье / Accesați arhiva multimediaPacient la spital
Pacient la spital - Sputnik Moldova
Abonare
Un adolescent din satul Bucuria din raionul Cahul a murit din cauza unei intoxicații cu o substanță necunoscută - Ministerul Sănătății atenționează asupra pericolului pentru sănătate în cazul în care oamenii apelează la metode de autotratament.

CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. Un adolescent de 16 ani din satul Bucuria, raionul Cahul a murit din cauza unei intoxicații cu o substanță necunoscută, pregătită în condiții de casă. Ministerul Sănătății îi atenționează pe cetățeni să nu recurgă la metode de autotratament, dar la primele simptome de boală să se adreseze imediat la medic, indiferent dacă este vorba de scabie, pediculoză, gripă sau alte infecții.

”Atenționăm repetat populația că preparatele medicamentoase trebuie procurate doar din farmacii și strict la indicația medicului sau farmacistului. Este strict interzis prepararea și utilizarea substanțelor pregătite în condiții casnice”, atenționează Ministerul printr-un comunicat.

Tatiana Manceva - Sputnik Moldova
Alarmant: Circa 8 000 de copii s-au intoxicat cu substanțe chimice în ultimii ani

Potrivit Ministerului Sănătății, adolescentul s-a îmbolnăvit de scabie pe 15 aprilie. Bunica acestuia i-a aplicat suspensie de benzilbenzoat pe tot corpul. Ulterior, pe 16 aprilie, procedura a fost repetată, dar fiind adăugată suplimentar la suspenzia de benzilbenzoat o cantitate necunoscută a preparatului cu abreviatura PUFFS cu conținut de sulf (pucioasă).

Autoritățile precizează că adolescentul a mers la școală pe 15 și 16 aprilie, iar pe 17 aprilie, la ora 8:40 a fost spitalizat în stare gravă, în secția terapie intensivă, a Spitalului raional Cahul. La ora 10:50 medicii au constatat decesul.

Fluxul de știri
0