Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Viral: Fotografie făcută în fața Catedralei Notre-Dame, înainte de izbucnirea incendiului

© AP Photo / Kamil ZihniogluNotre-Dame - Incendiu
Notre-Dame - Incendiu - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 15 aprilie, un tată cu fiica lui au făcut o poză în fața catedralei Notre-Dame, cu o oră înainte ca focul să distrugă o parte din catedrală. După izbucnirea incendiului, fotografia cu cei doi a devenit virală, fiind redistribuită de aproape 225 000 de ori.

CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. O fotografie în care un tată o ţine pe fetița lui de mâini și care arată că cei doi se distrau în fața catedralei Notre-Dame, cu o oră înainte de incendiu a devenit astăzi o fotografie istorică virală, care a fost redistribuită pe Twitter de aproape 225 000 de ori și a primit aproape 470 000 de aprecieri. Autorul acestei fotografii a încercat să îi găsească pe acești doi oameni pe care i-a imortalizat în acel moment de bucurie pentru ei.

​„Am făcut această fotografie când plecam de la Notre-Dame, cu aproximativ o oră înainte de incendiu. Mă gândisem chiar să merg să îl întreb pe tată dacă vrea fotografia. Acum îmi pare rău că nu am făcut asta. Twitter, dacă ai puteri magice, ajutați-l să o găsească”, a scris Brooke Windsor, autorul fotografiei de pe Twitter.

Potrivit presei, tatăl și fiica sa din fotografie au fost găsiţi joi, 18 aprilie, dar au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Notre-Dame - Incendiu - Sputnik Moldova
Franța: A fost anunţată cauza probabilă a incendiului de la Catedrala Notre-Dame

În spatele acestei scene de bucurie, vedem zeci de turiști și pietoni, o atmosferă obișnuită în fața catedralei înainte de dezastru.

Luni, 15 aprilie, a izbucnit un incendiu la Catedrala Notre-Dame din Paris. Procurorul Parisului a declarat marți, 16 aprilie, că cel mai probabil este vorba de un accident.

Potrivit pompierilor, focul are „potenţial legătură” cu lucrările de renovare a acestui monument istoric, cel mai vizitat din Europa.

Președintele Macron a anunțat pe 16 aprilie că dorește ca Notre-Dame să fie reconstruită în cinci ani.

Fluxul de știri
0