Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Franța: A fost anunţată cauza probabilă a incendiului de la Catedrala Notre-Dame

© AFP 2024 / Geoffroy Van Der HasseltNotre-Dame - Incendiu
Notre-Dame - Incendiu - Sputnik Moldova
Abonare
Anterior, mass-media franceză a informat că anchetatorii consideră că un scurt-circuit ar fi cauza posibilă a incendiului de la Catedrala Notre-Dame din Paris.

CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. Anchetatorii cred că cea mai probabilă cauză a incendiului de la Catedrala Notre-Dame este un scurtcircuit electric, a declarat joi un oficial al poliției din Franța.

Notre-Dame - Incendiu - Sputnik Moldova
Incredibil: Figura lui Iisus Hristos a fost văzută în flăcările de la Notre-Dame (Foto)

Cu o zi înainte, publicaţia Le Parisien anunţa, citând o sursă proprie, că anchetatorii "au întrebări în privința instalaţiilor de ridicare a materialelor de construcţie folosite la lucrările de reparație", considerând un scurtcircuit drept posibilă cauză a incendiului.

Catedrala gotică, datând din secolul al XII-lea, a luat foc luni seara. Clădirea a fost grav avariată de incendiu, două treimi din acoperișul din lemn al Catedralei a fost distrus de foc. Turla principală și ceasul s-au prăbușit, dar cele două turnuri principale au supraviețuit.

Între timp, Fundația Heritage din Franța, care a lansat o campanie de colectare de fonduri la nivel național pentru restabilirea Notre-Dame în urma tragediei, a anunțat că a colectat 15 milioane de dolari pentru reconstruirea acesteia.

Suma totală a atins deja 1 miliard de dolari. Multe companii, printre care L'Oreal, cel mai mare grup de produse cosmetice din lume, compania de bunuri de lux LVMH și compania holding Artemis, precum și oameni de afaceri importanți, au promis mari sume de bani pentru restaurarea faimoasei catedrale.

Fluxul de știri
0